Hajner Brant – Pesnicom na slovenačke sudije

Hajner Brant - Pesnicom na slovenačke sudije
Hajner Brant - Pesnicom na slovenačke sudije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U meču 2. kola grupe II druge faze rukometnog prvenstva planete u Hrvatskoj 2009. godine, u veoma neizvesnom duelu, Norveška je savladala Nemačku sa 25:24. Ispostaviće se da taj trijumf Norvežanima neće biti puno rezultatski značajan, ali da će biti odlučujući da Nemci ne izbore plasman u polufinale. Razloge za poraz „Panceri“ će osim u svojoj nešto slabijoj igri, a dobroj predstavi Norvežana, potražiti i u sudijskom paru Nenad Krstič-Peter Ljubič.  Bilo je tokom meča više odluka arbitara iz Slovenije kojima Nemci nisu bili zadovoljni, ali su Krstič i Ljubič čini se najviše naljutili „Pancere“ u samom finišu susreta.
Na samo 5 sekundi do kraja susreta, dok su Norvežani imali dva igrača manje, a Nemci pokušavali da dođu do izjednačenja, Krstič i Ljubič su odlučili da nalože Nemcima ponvno izvođenje jednog faula na polovini terena, čime su faktički ostavili „Pancere“ bez prilike da upute šut za izjednačenje. Iako će se Slovenci braniti da je sve po pravilima i da Nemci nisu izveli faul kako treba, ovakva odluka iznervirala je „Pancere“, jer su smatrali da je u takvoj situaciji bilo neadekvatno zaustavljati njihov napad, a ne stopirati vreme. Posebno je iznerviran bio selektor Nemaca, legendarni Hajner Brant.

Legendarni rukometni trener Hajner Brant.
Legendarni rukometni trener Hajner Brant.

Čovek kojeg mnogi pamte po karakterističnim brkovima, odmah pošto je sirena označila kraj susreta, „pohitao“ je ka sudijama, tačnije ka arbitru Peteru Ljubiču. Hajner Brant je podigao visoko desnu pesnicu i na trenutak je delovalo kao da će udariti sudiju Ljubiča, ali umesto toga on je samo sa tako visoko podignutom pesnicom i za mnoge vrlo smešnim izrazom lica, pratio sudiju Ljubiča, koji je potpuno mirno pokazivao Brantu i pojedinim rukometašima Nemačke da se udalje od njega i napuste teren. Iako je vrlo ljuti Hajner Brant nastavio da protestuje kod sudija, njegove reakcije i izraz lica su samo uspevali da nasmeju publiku, dok su sudije iz Slovenije bile potpuno mirne.
Iako je legendarni Hajner Brant bio iznerviran i želeo da se „obračuna“ sa sudijama, njegove reakcije su mnogima delovale kao loš pokušaj jednog „dekice“ da se potuče. Kako je tadašnji selektor Nemačke Hajner Brant „pojurio“ sa podignutom pesnicom ka arbitrima iz Slovenije, nezadovoljan nekim njihovim odlukama i tako nasmejao mnoge, pogledajte na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstŽil Vilnev i Rene Arnu – Spektakularan duel u poslednjim krugovima
Sledeći tekstNik Anderson – Karijera stala u četiri slobodna bacanja