Hakimova osveta

Hakimova osveta
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Pre pete utakmice finala Zapadne kofnerencije NBA lige 1995. godine između San Antonio Sparsa i Hjuston Roketsa, Dejvidu Robinsonu, kapitenu Sparsa, uručena je MVP nagrada za najboljeg igrača regularnog dela sezone. Mnogi su tada verovali da je MVP nagrada trebala da završi u rukama najboljeg igrača tadašnjeg aktuelnog šampiona Hjuston Roketsa Hakima Olajdžuvona, ali se to nije dogodilo. Uz podršku koju je dobijao od porodice, trenera, saigrača i navijača, Dejvid Robinson popularni „Admiral“ je pred meč istakao da je jedan od razloga što je dobio Dejvid Robinson je 1995. godine dobio MVP nagradu za najboljeg igrača regularnog dela sezone.MVP priznanje to što je unapredio igru nastupajući pored odličnih centara kao sto su Šekil O’Nil, Patrik Juing… ne želevši namerno da spomene ime Hakima Olajdžuvona.
Keni Smit, igrač Hjustona u tom finalu zapada je kasnije rekao da je Hakim tokom dodele MVP priznanja Robinsonu, non stop ponavaljao “To je moj trofej! To je moj trofej!“ i da verovatno nikada u karijeri nije bio toliko motivisan kao pred petu utakmicu finala Zapadne konferencije 1995. godine. Sve što se dešavalo pre meča, dalo je još veći značaj ionako vrlo značajnom meču. Bilo je 2-2 u seriji, a u sva četiri prethodna meča su slavili gosti, tako da se smatralo da će peti meč biti presudan za ishod cele serije. Hakim Olajdžuvon je silno motivisan ušao u peti meč finala, smatrajući da je Robinson nepravedno dobio titulu MVP-a lige i želeo je svima da pokaže ko je najbolji. Možda je baš to veče u „Alamo Domu“ u San Antoniju, legendarni Hakim odigrao svoju partiju karijere i to ni manje ni više, nego protiv jednog od najboljih defanzivaca NBA lige svih vremena i aktuelnog MVP-ja sezone Dejvida Robinsona. Prikazao je Hakim u tom meču neverovato širok dijapazon finti, a bilo je tu mesta i za čuveni Hakimov „Dream Shake“. Pogađao je iz svih pozicija, potpuno dominirao terenom i vodio Hjuston do ubedljive pobede protiv “Mamuza” u sred San Antonija od 111:90. Olajdžuvon je meč završio sa 42 poena, 8 skokova, 9 asistencija i 5 blokada.
Hjuston je dobio i naredni meč i tom pobedom i kompletnu seriju sa 4-2. Hakim je seriju završio sa prosečno 35 poena po meču uz 56% šuta iz igre, a još se pamti Robinsonova izjava po završetku serije: “Ne znam kako da budem ozbiljan dok govorim ovo, ali mislim da sam ga manje – više sasvim dobro čuvao. Čovek je bio prosto nezaustavljiv.”
Pogledajte i uživajte u legendarnoj “osveti” jednog od najboljih NBA centara svih vremena Hakima Olajdžuvona.

Prethodni tekstSpektakularna trka za Veliku nagradu Kanade
Sledeći tekstLegendarni Autobus – Džerom Betis