Istorijski penal Katarine Bulatović

Rukometašice Crne Gore su osvajanjem srebrne medalje ostvarile istorijski uspeh na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Izabranice Dragana Adžića demonstrirale su neverovatnu borbenost na terenu tokom celog turnira, a posebno je bio interesantan četvrtfinalni meč sa Francuskom, koje su “Lavice” dobile posle velike drame, golom u poslednjoj sekundi susreta iz sedmerca.
Francuska je u četvrtfinalni meč londonskog olimpijskog rukometnog turnira protiv Crne Gore ušla kao favorit, naviše zbog činjenice da su do tog susreta bile jedina neporažena ekipa na turniru. “Lavice” sa druge strane nisu briljirale u grupnoj fazi takmičenja, doživele su dva poraza i morale su preko najtežeg mogućeg protivnika da pokušaju da dođu u borbu za medalje. Vodile su Francuskinje tokom većeg dela tog meča, ali se Crnogorke niti jednog trenutka nisu predavale, pa čak ni kada je tokom drugog poluvremena svima izgledalo da će Francuska u borbu za medalje. U poslednjih 5 minuta susreta bila je prava rezultatska klackalica, a u poslednjih 45 sekundi susreta ušlo se pri nerešenom rezultatu i loptom u posedu reprezantativki Crne Gore. Usledila je prava drama… Crnogorkama je ostalo 20-ak sekundi za napad, kada se Katarina Bulatović spetljala i pogrešnim dodavanjem izgubila loptu. Ipak, Bojana Popović se nije predavala, bacila se na parket, otela loptu iz ruku Francuskinja i uputila je ka Mehmedovićevoj, koja je sa zvukom sirene izborila sedmerac za svoj tim. Katarina Bulatović je preuzela odgovornost i potpuno hladnokrvno, kao da manje od minuta ranije nije napravila grešku kojom je mogla da bude tragičar susreta, realizovala je sedmerac za veliko slavlje i plasman u polufinale crnogorskih rukometašica.Za Crnu Goru je u teškim trenucima briljirala među stativama Sonja Barjaktarović, koja je često delovala kao nesavladiva prepreka za Francuskinje, a svojim odbranama ulivala je veliko samopouzdanje svojim saigračicama.
U poslednjih 5 minuta susreta bila je prava rezultatska klackalica, a u poslednjih 45 sekundi susreta ušlo se pri nerešenom rezultatu i loptom u posedu reprezantativki Crne Gore. Usledila je prava drama…
Crnogorkama je ostalo 20-ak sekundi za napad, kada se Katarina Bulatović spetljala i pogrešnim dodavanjem izgubila loptu. Ipak, Bojana Popović se nije predavala, bacila se na parket, otela loptu iz ruku Francuskinja i uputila je ka Mehmedovićevoj, koja je sa zvukom sirene izborila sedmerac za svoj tim. Katarina Bulatović je preuzela odgovornost i potpuno hladnokrvno, kao da manje od minuta ranije nije napravila grešku kojom je mogla da bude tragičar susreta, realizovala je sedmerac za veliko slavlje i plasman u polufinale crnogorskih rukometašica.
Crnogorke su kasnije pobedile Španiju i došle do prve, istorijske, srebrne medalje na Olimpijskim igrama za svoju zemlju i može se slobodno reći postale junakinje u svojoj domovini. Svakako da je ključni trenutak na celom turniru bio uspešno izveden sedmerac Kaće Bulatović, a kako je izgledao ovaj svakako istorijski penal, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstŠampion „belih staza“ – Ingemar Stenmark
Sledeći tekstMajstorija iz penala Nikite Guseva