Majstorija iz penala Nikite Guseva

Tokom All-Star vikenda hokejaške KHL lige uvek može da se vidi pregršt divnih poteza, ali jedan je zasenio svetsku sportsku javnost više nego ostali. Nikita Gusev je 2015. godine izveo penal na neverovatan način i vrlo brzo postao planetarna vest.
All-Star vikend KHL lige 2015. godine održan je u Sočiju, a iako je sve bilo podređeno spektaklu i viđeno mnogo neverovatnih poteza, junak u Sočiju je bio Nikita Gusev, momak koji je postigao zaista fenomenalan gol. Tadašnji hokejaš Jugre je na takmičenju u veštinama izveo nešto što do tada nije viđeno na hokejaškom ledu. Nikita Gusev je krenuo sa centra u izvođenje “najstrožije kazne”, a u trenucima kada se približavao golu koji je branio Stanislav Galimov, provukao je pak dva puta između nogu, da bi potom posle prave “balerinske” piruete podigao palicom pločicu sa leda i iz bekhenda “zakucao” je u rašlje gola.

Nikita Gusev je izveo penal na fantastičan način na All-Star vikendu KHL lige.
Nikita Gusev je izveo penal na fantastičan način na All-Star vikendu KHL lige.

Zvanično je izmereno da je brzina kojom je leteo pak bila 108 mp/h (oko 175 kp/h), što je zaista neverovatno. Iako ovakav način izvođenja penala u hokeju gotovo sigurno nikada nećemo videti u zvaničnim mečevima, to svakako ne umanjuje spektakularnost poteza Nikite Guseva. Penal koji je izveo Nikita Gusev odmah po izvođenju postao je hit na internetu. Snimak ovog penala se vrlo brzo proširio društvenim mrežama, a i vrlo je malo sportskih portala u celom svetu koji nisu preneli majstoriju ruskog hokejaša, uglavnom uz naslov na većini portala: “Majstorija kakvu nemojte pokušavati da izvedete”.
Kako je izgledao za mnoge možda i najbolje izvedeni penal na ledu ikada, možete se podsetite na snimku koji je pred vama. Ne sumnjamo da ćete uživati.

Prethodni tekstIstorijski penal Katarine Bulatović
Sledeći tekstIbrahimovićev šamar Aroniki