Majstorija iz penala Nikite Guseva - Sportska sećanja

Majstorija iz penala Nikite Guseva

Tokom All-Star vikenda hokejaške KHL lige uvek može da se vidi pregršt divnih poteza, ali jedan je zasenio svetsku sportsku javnost više nego ostali. Nikita Gusev je 2015. godine izveo penal na neverovatan način i vrlo brzo postao planetarna zvezda.
All-Star vikend KHL lige 2015. godine održan je u Sočiju, a iako je sve bilo podređeno spektaklu i viđeno mnogo neverovatnih poteza, junak u Sočiju je bio Nikita Gusev, momak koji je postigao zaista fenomenalan gol. Tadašnji hokejaš Jugre je na takmičenju u veštinama izveo nešto što do tada nije viđeno na hokejaškom ledu. All-Star vikend KHL lige 2015. godine održan je u Sočiju, a iako je sve bilo podređeno spektaklu i viđeno mnogo neverovatnih poteza, junak u Sočiju je bio Nikita Gusev, momak koji je postigao zaista fenomenalan gol. Tadašnji hokejaš Jugre je na takmičenju u veštinama izveo nešto što do tada nije viđeno na hokejaškom ledu. Gusev je krenuo sa centra u izvođenje “najstrožije kazne” u hokeju, a u trenucima kada se približavao golu koji je branio Stanislav Galimov, provukao je pak dva puta između nogu, a onda je posle prave “balerinske” piruete podigao palicom pločicu sa leda i iz bekhenda “zakucao” je u rašlje golaGusev je krenuo sa centra u izvođenje “najstrožije kazne”, u trenucima kada se približavao golu koji je branio Stanislav Galimov, provukao je pak dva puta između nogu, a onda je posle prave “balerinske” piruete podigao palicom pločicu sa leda i iz bekhenda “zakucao” je u rašlje gola. Zvanično je izmereno da je brzina kojom je leteo pak bila 108 mph (oko 175 kph), što je zaista neverovatno. Iako ovakav način izvođenja penala nikada nećemo videti u zvaničnim mečevima, to svakako ne umanjuje spektakularnost Gusevljevog poteza.
Penal Nikite Guseva je odmah po izvođenju postao internet senzacija, snimak njegovog poteza se vrlo brzo proširio društvenim mrežama, a i vrlo je malo sportskih portala u celom svetu koji nisu preneli majstoriju ruskog hokejaša, uz naslov na većini portala: “Majstorija kakvu nemojte pokušavati da izvedete”. Kako je izgledao možda i najbolje izvedeni penal na ledu ikada, možete se podsetite u snimku koji je pred vama. Uživajte!

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This