Majstorija iz penala Nikite Guseva

Majstorija iz penala Nikite Guseva
Majstorija iz penala Nikite Guseva
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tokom All-Star vikenda hokejaške KHL lige uvek može da se vidi pregršt divnih poteza. Ipak, te 2015. godine jedan je zasenio svetsku sportsku javnost više nego ostali. Nikita Gusev je na tom All-Star vikendu izveo penal na neverovatan način. Zbog toga je vrlo brzo postao planetarna vest…

Nikita Gusev je izveo penal na spektakularan način

All-Star vikend KHL lige 2015. godine održan je u Sočiju. Iako je sve bilo podređeno spektaklu i viđeno je mnogo neverovatnih poteza, junak u Sočiju je bio Nikita Gusev, momak koji je postigao zaista fenomenalan gol. I to iz penala. Tadašnji hokejaš Jugre je na takmičenju u veštinama izveo nešto što do tada nije viđeno na hokejaškom ledu. Nikita Gusev je krenuo sa centra u izvođenje najstrožije kazne, a u trenucima kada se približavao golu koji je branio Stanislav Galimov, provukao je pak dva puta između nogu. Potom je posle prave „balerinske“ piruete podigao palicom pločicu sa leda i iz bekhenda „zakucao“ je u rašlje gola.

Nikita Gusev je izveo penal na fantastičan način na All-Star vikendu KHL lige.
Nikita Gusev je izveo penal na fantastičan način na All-Star vikendu KHL lige.

Zvanično je izmereno da je brzina kojom je leteo pak bila 108 mp/h (oko 175 kp/h), što je zaista neverovatno. Iako ovakav način izvođenja penala u hokeju gotovo sigurno nikada nećemo videti u zvaničnim mečevima, to svakako ne umanjuje spektakularnost poteza Nikite Guseva.

Gol je postao hit na internetu

Penal koji je izveo Nikita Gusev odmah po izvođenju postao je hit na internetu. Snimak ovog penala se vrlo brzo proširio društvenim mrežama. Bilo je i vrlo je malo sportskih portala u celom svetu koji nisu preneli majstoriju ruskog hokejaša, uglavnom uz naslov na većini portala: „Majstorija kakvu nemojte ni pokušavati da izvedete“.
Kako je izgledao za mnoge možda i najbolje izvedeni penal na ledu ikada i svakako jedan od hokejaških golova koji se pamte, poput onih o kojima ste takođe mogli da čitate na našem sajtu, a koje su postigli Linus Omark i Majk Leg, možete se podsetite na snimku koji je pred vama. Ne sumnjamo da ćete uživati.

Prethodni tekstIstorijski penal Katarine Bulatović
Sledeći tekstIbrahimovićev šamar Aroniki