Ivan Zamorano 1+8

Ivan Zamorano 1+8
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Ivan Zamorano je jedan od najboljih čileanskih fudbalera svih vremena, sa reprezentacijom je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio bronzanu medalju i poneo titulu najboljeg strelca. Ipak, i pored svega što je uradio u sjajnoj karijeri mnogi  Čuveni – jedinstveni broj Ivana Zamorana nastao je 1998. godine dolaskom Roberta Bađa u milanski tim. Tada je nastala rokada sa brojevima, jer je "Mali Buda" Roberto Bađo želeo da nosi dres sa brojem 10. Zamorano je zbog toga ustupio svoju devetku Ronaldu, a Bađo je od "Zube" uzeo broj deset. Ipak, Čileanac se nije lako odrekao svoje devetke, a rešenje da i dalje nosi devetku našao je u “matematici”, na dresu je nosio broj 18, ali uz mali “plusić” između 1 i 8, pa se tako Zamorano još jednom pokazao kao veliki džentlmen i gospodin fudbalske igre. Zamorana najviše pamte po tada revoluciji u fudbalu i čuvenom broju 18 (1+8) na dresu.
Ivan Zamorano je dres Intera obukao 1996. godine kada je u „Neroazure“ došao iz Real Madrida. Odmah po dolasku dobio je dres sa brojem devet, sledeće godine u Inter je došao brazilac Ronaldo i zadužio dres sa brojem deset. Čuveni – jedinstveni broj Ivana Zamorana nastao je 1998. godine dolaskom Roberta Bađa u milanski tim. Tada je nastala rokada sa brojevima, jer je „Mali Buda“ Roberto Bađo želeo da nosi dres sa brojem 10. Zamorano je zbog toga ustupio svoju devetku Ronaldu, a Bađo je od „Zube“ uzeo broj deset. Ipak, Čileanac se nije lako odrekao svoje devetke, a rešenje da i dalje nosi devetku našao je u “matematici”, na dresu je nosio broj 18, ali uz mali “plusić” između 1 i 8, pa se tako Zamorano još jednom pokazao kao veliki džentlmen i gospodin fudbalske igre.
Mnogi su kasnije kopirali Zamorana, ali ipak ostaje da se pamti da je prvi plusić na dresu između dva broja stavio legendarni Ivan Zamorano, koji je pored Intera svoje najbolje fudbalske dane proveo u dresu Real Madrida i koji je svakako zaslužio tekst na sportskasecanja.com u kome će svi ljubitelji sporta moći uskoro da uživaju.

Prethodni tekstKafanska tuča Pikea i Salazara
Sledeći tekstNajkompletniji gimnastičar svih vremena – Vitali Ščerbo