Kafanska tuča Pikea i Salazara

Kafanska tuča Pikea i Salazara

Iako je Pike na pravcu prošao pored Salazara, u trenutku kada je Čileanac želeo da se vrati iza Pikea, zakačio je zadnji desni točak Nelsonovog bolida, što je označilo kraj trke za oba vozača. Posle sudara sa Salazarom, vidno iznervirani Pike je izašao iz svog bolida i počeo da mlati nesrećnog Čileanca i rukama i nogama. Salazar nije želeo da mu uzvrati, jer mu je upravo Pike bio mentor kad je ušao u Formulu 1. Stojički je Čileanac izdržao udarce, a situacija se posle trke smirila. Pike se izvinio Salazaru, a razlog je između ostalog bio i taj što su mu mehaničari Brabam BMV-a saopštili da bi i da nije bilo sudara, morao da odustane, jer mu je motor bio na izdisaju.Vozači Formule 1 po logici stvari treba da budu momci čeličnih živaca. Jedan od takvih sigurno je bio i Brazilac Nelson Pike, ali da i čelik ume ponekad da pukne pokazao je 1982. godine na trci za Veliku nagradu Nemačke, na stazi Hokenhajm.
Publika u Nemačkoj je znala da će u Hokenhajmu gledati mnogo uzbuđenja, ali nisu očekivali da će gledati jednu pravu kafansku tuču! Nelson Pike je u Brabam BMV-u sjajno započeo trku u Hokenhajmu, posle odličnog starta zaseo je na prvo mesto i činilo se da ima velika šanse za pobedu u trci. Posle prvog zaustavljanja u boksu, Pike se našao na stazi iza Elizea Salazara, koji nije bio u istom krugu sa njim. Rekli bi svi nikakav problem, biće to lako obilaženje, Salazar će se skloniti, ali nije bilo tako.
Iako je Pike na pravcu prošao pored Salazara, u trenutku kada je Čileanac želeo da se vrati iza Pikea, zakačio je zadnji levi točak Nelsonovog bolida, što je označilo kraj trke za oba vozača. Posle sudara sa Salazarom, vidno iznervirani Pike je izašao iz svog bolida i počeo da mlati nesrećnog Čileanca i rukama i nogama. Salazar nije želeo da mu uzvrati, jer mu je upravo Pike bio mentor kad je ušao u Formulu 1. Stojički je Čileanac izdržao udarce, a situacija se posle trke smirila. Pike se izvinio Salazaru, a razlog je između ostalog bio i taj što su mu mehaničari Brabam BMV-a saopštili da bi i da nije bilo sudara, morao da odustane, jer mu je motor bio na izdisaju.
Podsetite se ovog vrlo bizarnog incidenta na trci Formule 1 između dva kasnije velika prijatelja, Nelsona Pikea i Elizeo Salazara.

Prethodni tekstKalinić preko Burusisa – Najlepše zakucavanje SP 2014.
Sledeći tekstIvan Zamorano 1+8