Jelena Janković – Presvlačenje na terenu

Jelena Janković - Presvlačenje na terenu
Jelena Janković - Presvlačenje na terenu

Jelena Janković se 2006. godine polako probijala u teniski vrh. Beležila je solidne rezultate, ali i polako počela da pridobija srca teniske publike, svojim opuštenim i često vrlo interesantnim ponašanjem na terenu. Možda i najbolji primer koliko je Jelena bila opuštena na terenu, bio je meč drugog kola Rolan Garosa te godine, kada se JJ odlučila da u sred meča na terenu promeni donji veš?!
U tom drugom kolu Rolan Garosa 2006. godine, na terenu broj 1 sastale su se Marion Bartoli i Jelena Janković. Početak meča je kasnio zbog kiše, a i kada se kiša „smilovala“ i dozvolila teniserkama da počnu sa susretom, vetar i hladnoća su otežavali uslove za igranje. Kada su gledaoci shvatili šta Jelena tačno radi, „nagradili” su je ovacijama, ali JJ presvlačenje nije išlo baš glatko. Da li zbog činjenice da je posmatrao celi stadion ili zbog necega drugoga, Jelena je imala dosta muke sa peškirom, kojim se štitila od neželjenih pogleda. Ipak, na kraju je uspela da presvlačenje privede kraju, a kada je to učinila, zaigrala je puno bolje, do kraja meča je izgubila samo jedan gem i trijumfovala u susretu protiv u tom trenutku bolje rangirane teniserke.Po takvom vremenu Bartoli se bolje snašla i dobila prvi set, a Jankovićeva je razloge u lošem startu susreta tražila u mnogo čemu, pa i u tome što zbog hladnoće „mora“ ispod suknjice da nosi helanke, ne bi li na taj način sprečila hladnoću na nogama.
Kada je u drugom setu sunce polako počelo da se probija, a vetar prestao da duva, i Jelena je zaigrala bolje, pa je posle 9 odigranih gemova vodila sa 5:4 i našla se na servisu. Ipak, da ne bude sve perfektno za JJ u tom trenutku, „krivac“ su bile helanke, koje su joj i dalje smetale. Pošto se vreme prolepšalo i više nije „morala“ da ih nosi, Jelena je odlučila da ih zameni za klasičan sportski donji veš, ali je i odlučila da to presvlačenje obavi u pauzi pre desetog gema i to na samom terenu broj 1, teniskog kompleksa u „Bulonjskoj šumi“.
Kada su gledaoci shvatili šta Jelena tačno radi, „nagradili” su je ovacijama, ali JJ presvlačenje nije išlo baš glatko. Da li zbog činjenice da je posmatrao celi stadion ili zbog necega drugoga, Jelena je imala dosta muke sa peškirom, kojim se štitila od neželjenih pogleda. Ipak, na kraju je uspela da presvlačenje privede kraju, a kada je to učinila, zaigrala je puno bolje, do kraja meča je izgubila samo jedan gem i trijumfovala u susretu protiv u tom trenutku bolje rangirane teniserke.
Kako je izgledao jedan od najkomičnijih događaja na teniskom terenu i presvlačenje donjeg veša Jelene Janković na samom terenu, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldinjov lob Dejvida Simana
Sledeći tekstUmesto pozdrava nokaut