Umesto pozdrava nokaut

Umesto pozdrava nokaut
Umesto pozdrava nokaut
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Danas pišemo o bokserima za koje verovatno niste ni čuli, ali čiji je meč izazvao veliku pažnju širom planete. Nokaut koji je 2015. godine izveo Radivoje Kalajdžić protiv Fabija Garida posle samo tri sekunde meča u Biloksiju (SAD), izazvao je salve komentara na račun srpskog boksera. I to uglavnom negativnih…

Radivoje Kalajdžić je nokautirao Garida posle samo tri sekunde

Radivoje Kalajdžić, koji je rođen u Zenici, svoj bokserski put je krčio na tlu SAD-a. Posle 20 uzastopnih pobeda u profesionalnom ringu, od kojih je 13 zabeležio nokautom, bio je favorit u svom 21. meču karijere, protiv Brazilca Garida. I opravdao je Kalajdžić ulogu favorita u tom meču i to posle samo tri sekunde borbe. Toliko mu je trebalo da nokautira Garida i ostvari pobedu. Ipak, meč će se najmanje pamtiti po rekordno brzom nokautu. Mnogo više se pamti po potezu Kalajdžića, koji je daleko od fer-pleja. On je i izazvao brojne komentare ljubitelja „plemenite veštine„…

Kalajdžić je nokautirao Fabija Garida u trenutku kada je Brazilac ispružio rukavicu Srbinu, kako bi se pozdravio sa njim, što je uobičajen potez na početku svake borbe. Kada je Garido ispružio ruku da se pozdravi sa Kalajdžićem, ovaj je na to odgovorio levim direktom i desnim krošeom, posle čega je Brazilac završio na podu. Udarci su toliko uzdrmali Garida, da i pored toga što je uspeo da ustane, sudiji nije preostalo ništa drugo, nego da prekine borbu i proglasi Kaladžića za pobednika meča.
Trenutak kada je Radivoje Kalajdžić nokautirao Garida.

Naime, Kalajdžić je nokautirao Fabija Garida u trenutku kada je Brazilac ispružio rukavicu Srbinu, kako bi se pozdravio sa njim. To je uobičajen potez na početku svake borbe. Kada je Garido ispružio ruku da se pozdravi sa Kalajdžićem, ovaj je na to odgovorio levim direktom i desnim krošeom, posle čega je Brazilac završio na podu. Udarci su toliko uzdrmali Garida, da i pored toga što je uspeo da ustane, sudiji nije preostalo ništa drugo, nego da prekine borbu i proglasi Kaladžića za pobednika meča.

Burne i negativne reakcije na potez Kalajdžića

Kontroverzna završnica borbe završila je u većini sportskih vesti tih dana, ali izazvala i brojne komentare na društvenim mrežama i raznim portalima. „Ti sportista? Ti nisi „s“ od sportiste. Stidi se!“ „Čovek hteo da se pozdravi sa njim, a on ga nokautirao. Baš hrabro.“ „To nije sportski uopšte.“ – Bili su samo neki od komentara, koji su pokazivali bes navijača potezom Radivoja Kalajdžića.
Zanimljivo je i da na najpoznatijem sajtu za razmenu snimaka „YouTube„, nezvanično zbog zahteva srpskog boksera, dugo nije mogao da se nađe snimak ove borbe. Kako je izgledao ovaj kontroverzni nokaut, koji je zvanično jedan od najbržih u istoriji boksa, ali i koji je izazvao dosta ljutitih komentara ljubitelja boksa širom planete, možete se podsetiti na snimku pred vama.

Prethodni tekstJelena Janković – Presvlačenje na terenu
Sledeći tekstMario Đurovski – „Rafalna paljba“ u gaćama