Kad Aleksandar Karakašević „poludi“

U drugom kolu stonoteniskog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu, tadašnji najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević sastao se sa legendom tog sporta i bivšim šampionom planete Šveđaninom Jergenom Peršonom. Iako je Peršon u tom trenutku imao pune 42 godine, bio je favorit u tom susretu protiv Karakaševića, a ulogu favorita uspeo je da opravda i da trijumfuje posle velike borbe sa 4-2 (11:8, 8:11, 12:10, 8:11, 11:8, 11:7) u setovima.
Za ishod meča, verovatno je presudan bio treći set, u kome je Karakašević vrlo brzo pove sa 3:0 i 5:1, ali je Peršon uspeo da dostigne njegovu prednost i da u neizvesnoj završnici dobije taj deo igre. Tokom tog seta i u trenucima kada se rezultat lomio, Izgubljeni set posle velikog preokreta i „loše sreće“ žestoko je uzdrmao i iznervirao Karakaševića, što se najbolje videlo u pauzi između trećeg i četvrtog dela igre. Prišao je selektoru Zoranu Kaliniću na dogovor za nastavak igre i posle pokušaja tadašnjeg seletkora da ga obodri i da mu kaže da je sve dobro i pored izgubljenog seta, Aleksandar je „pukao“: „Šta je dobro, 5:1, četiri lopte čiste ko suza pipnu mrežu... Šta je dobro? 7:7 „svinja“, 9:7 „svinja“, 10:7 „svinja, pa nije dobro jeb***!“ - između ostalog je rekao vrlo besni Karakašević.Šveđanin je u nekoliko navrata dobio poen na način da je pogođao ivicu stola (popularna „svinja) ili da je pogađao vrh mrežice, posle čega bi loptica kao po pravilu padala blizu mrežice na strani srpskog stonotenisera.
Izgubljeni set posle velikog preokreta i „loše sreće“ žestoko je uzdrmao i iznervirao Karakaševića, što se najbolje videlo u pauzi između trećeg i četvrtog dela igre. Prišao je selektoru Zoranu Kaliniću na dogovor za nastavak igre i posle pokušaja tadašnjeg seletkora da ga obodri i da mu kaže da je sve dobro i pored izgubljenog seta, Aleksandar je „pukao“: „Šta je dobro, 5:1, četiri lopte čiste ko suza pipnu mrežu… Šta je dobro? 7:7 „svinja“, 9:7 „svinja“, 10:7 „svinja, pa nije dobro jeb***!“ – između ostalog je rekao vrlo besni Karakašević.
Pokušavao je Kalinić i dalje da ga smiri i obodri i da mu kaže da je i on u pojedinim trenucima imao sreće, ali je to samo dodatno iznerviralo Karakaševića, pa je nastavio da „besni“: „Daj ajde nemoj me jeb***, svaka pipne mrežu bre jeb***, meni ni jedna ne pipne mrežu… Šta igram jeb***, šta vredi 5:1 vodim, izgubim set!“ – Izgubljeni set posle velikog preokreta i „loše sreće“ žestoko je uzdrmao i iznervirao Karakaševića, što se najbolje videlo u pauzi između trećeg i četvrtog dela igre. Prišao je selektoru Zoranu Kaliniću na dogovor za nastavak igre i posle pokušaja tadašnjeg seletkora da ga obodri i da mu kaže da je sve dobro i pored izgubljenog seta, Aleksandar je „pukao“: „Šta je dobro, 5:1, četiri lopte čiste ko suza pipnu mrežu... Šta je dobro? 7:7 „svinja“, 9:7 „svinja“, 10:7 „svinja, pa nije dobro jeb***!“ - između ostalog je rekao vrlo besni Karakašević.bio je samo deo koji je razočarani i ljuti Aleksandar Karakašević vrlo besno izgovorio u toj pauzi, pre nego što se vratio za sto.
Nervoza kod Aleksandra Karakaševića zbog izgubljenog meča u kojem je imao šansu za trijumf, ali i nedostatka sreće, nije napuštala srpskog stonotenisera ni posle susreta, pa je tako za medije iz domovine izjavio: „Razočaran sam, jer sam izgubio dobijenu partiju, a ovo su mi sigurno poslednje Olimpijske igre. Žao mi je, jer mi je nedostajalo sreće u odlučujućim trenucima, u trećem i petom setu. Idem kući!” – rekao je Karakašević. Na sreću svih ljubitelja stonog tenisa, Karakaševićeva izjava o poslednjem olimpijskom nastupu, ipak je bila samo plod nervoze zbog poraza i nedostatka sreće u susretu sa Peršonom, pa je najbolji srpski stonoteniser u 21. veku nastupao i na narednim Igrama.
Kako su izgledali za mnoge vrlo komični trenuci u kojima je Aleksandar Karakašević “poludeo” zbog nedostatka sreće u trećem setu meča sa Peršonom i bezuspešni pokušaji selektora Kalinića da ga smiri, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This