Rodmanov „milionski“ sukob sa kamermanom

Rodmanov „milionski“ sukob sa kamermanom
Rodmanov „milionski“ sukob sa kamermanom

U večeri 15. januara 1997. godine Čikago Bulsi su na svom terenu, predvođeni Pipenom koji je ubacio 29 i Džordanom koji je ubacio 25 poena, pobedili Minesotu Timbervulvse rezultatom 112:102. Utakmicu je pored rutinske pobede tima iz „Grada Vetrova“ obeležio incident u koji je bio umešan, a ko bi drugi nego čuveni „Crv“.
“Loš dečko” iz šampionskog sastava “Bikova” Denis Rodman uspeo je da napravi samo jedan od niza incidenata u svojoj karijeri. Igrala se sredina treće četvrtine kada se Rodman u duelu sa Garnetom borio da uhvati loptu nakon slobodnog bacanja koje su izveli igrači gostiju. Lopta je u žaru borbe otišla u publiku iza koša, a Denis se jureći za njom spotakao o nogu jednog reportera koji je sedeo iza koša i pao. U tom trenutku kamerman Judžin Amos koji je sedeo pored, uperio je kameru u njegovo lice, a Rodman je naprosto “poludeo”. Prilično jako ga je šutnuo, zbog čega je igra prekinuta na sedam minuta. Nesrećnom kamermanu je ukazana prva pomoć na licu mesta, navodno se i onesvestio a, zatim je odvežen u bolnicu u Minesoti.

Denis Rodman - Sukob sa kamermanom.
Denis Rodman – Sukob sa kamermanom.

„Mislio sam da sam ga udarao u butinu, i odjednom se prevrnuo.“ – izjavio je Rodman nakon meča i dodao: „Rekao sam mu: „Šta je sa tobom? Žao mi je što sam te udario.“ Onda je on iznenada odgovorio: „Beži od mene!“ Odjednom se onesvestio. Ja sam bio u fazonu-ma važi! Jedna stvar je da sam te udario, ali ne pretvaraj se da si ozbiljnije povređeni nego što jesi.“ Sa druge strane Judžin Amos je preko advokata izneo svoju verziju događaja novinarima: „Želim da kažem da to nije u redu što je Rodman uradio. I da se incident dogodio na ulici, ne bi bilo u redu, a tek na utakmici. Treba nazvati stvari pravim imenom, on je mene iz čista mira napao!“ – rekao je Amos o incidentu.
Judžin Amos jeste loše prošao u ovom “duelu”, ali je Denis zaista “nadrljao”. Jer, iako je prvo tvrdio da ga nije udario u međunožje, Amosovi advokati su dokazali da jeste, pa je Rodman kažnjen sa 25.000 dolara i suspenzijom na 11 utakmica tokom kojih nije primao platu. Procenjuje se da je tu ostao “kraći” za oko milion “zelenih novčanica”. Uz to, sa Amosom se nagodio da mu kao odšetu zbog udarca plati 200.000 dolara.

Denis Rodman je na kraju žestoko kažnjen za udarane Amosa.
Denis Rodman je na kraju žestoko kažnjen za udarane Amosa.

Kada se sve završilo, nakon suspenzije, Rodman je ponovo bio na parketu, spreman da ponovo zauzme mesto jednog od najboljih skakača NBA lige. Čikago je 11. februara igrao utakmicu protiv Šarlota i sve oči su bile uprte u igrača sa brojem 91. Rodman je davao sve od sebe, kako je to uostalom i uvek radio na terenu. A onda se dogodila neverovatna situacija. Pokušavajući da izblokira Entonija Mejsona koji je bio u naletu, Rodman je izgubio ravnotežu i pao na kamermana koji se nalazio iza koša. Svi su očekivali kako će reagovati u neverovatnom spletu okolnosti, a Rodman ga je samo blago potapšao kao da želi da bude siguran da je sa njim sve u redu, što je izazvalo opšti smeh u dvorani.
Kako je izgledalo Rodmanovo šutiranje kamermana, koje ga je koštalo oko milion dolara i 11 mečeva suspenzije, ali i trenutak kada je na prvom meču posle odrađene suspenzije došao u „nezgodnu“ situaciju sa drugim kamermanom, koju je rešio ironičnom reakcijom, koja je nasmejala prisutnu publiku u Čikagu, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstUjed za penis
Sledeći tekstKad Aleksandar Karakašević „poludi“