Gol posle ronjenja

Gol posle ronjenja
Gol posle ronjenja

Te 2005. godine, u borbi za trofej u Superkupu Španije, Sabadelj je vrlo lako savladao domaću Barselonu sa 8:5 i tako došao do svog drugog trofeja u tom takmičenju u istoriji. Tada aktuelni osvajač kupa Španije vodio je tokom celog meča protiv aktuelnog šampiona i na kraju zasluženo slavio. Taj meč nije privukao veliku pažnju, tribine su bile gotovo prazne i verovatno bi njegov ishod pamtili samo najzagriženiji ljubitelji vaterpola, da nije bilo jednog neverovatnog gola francuskog vaterpoliste Matijea Paizona.
U prvom poluvremenu Sabadalj je bio u jednoj polukontri, kada je golman uposlio svog saigrača sa desne strane. Ovaj je stajao na polovini bazena i gledao koga od svojih saigrača da uposli, kada se najednom igrač Sabadelja Matije Paizon našao sam ispred golmana Barselone. Naravno, odmah je dobio loptu od saigrača i potom rutinskim lob udarcem savladao golmana Barselone, dok su se domaći igrači pitali kako im je Paizon umakao.

Matije Paizon postigao je gol na vrlo zanimljiv način na susretu protiv Barselone.
Matije Paizon postigao je gol na vrlo zanimljiv način na susretu protiv Barselone.

Odgovor na to pitanje su verovatno saznali tek kada su posle susreta gledali snimak meča. Naime, Paizon je na polovini terena odlučio da zaroni i nalazio se nekoliko sekundi pod vodom, da bi potom izronio na nekoliko metara od gola Barselona i iza svih igrača najpoznatijeg katalnoskog sportskog kluba, pa mu je ostalo samo da rutinskim udarcem postigne pogodak.
Gol Matijea Paizona je završio na mnogim vaterpolo kompilacijama i smatra se za jedan od najboljih ikada viđenih. Kako je izgledao Paizonov „trik“ kojim je prevario gotovo sve igrače Barselone i postigao gol za pamćenje, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAlan Širer – Rađanje gol mašine
Sledeći tekstKad bejzbol igrač ubije pticu