Kad je kapija udarila francuskog skijaša u „nezgodno mesto“

Kad je kapija udarila francuskog skijaša u
Kad je kapija udarila francuskog skijaša u "nezgodno mesto"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Da nije bilo nezgode o kojoj danas pišemo verovatno bi se samo „najzagriženiji“ ljubitelji skijanja sećali francuskog alpskog skijaša Janika Bertrana. Momak koji je skijašku karijeru „gradio“ početkom 21. veka i koji je bio specijalista za brzinske discipline, nikada nije zabeležio zapaženiji rezultat na velikim takmičenjima, a i u preko 150 nastupa u Svetskom kupu, nije uspeo ni jednom da dođe do plasmana na podijum. Ipak, jedna situacija koja mu se dogodila u norveškom Kvitfjelu krajem prve decenije 21. veka učinila je da ga mnogi zapamte, ali ne baš na način na koji bi bilo ko to voleo.
Sa startnim brojem 53 na grudima krenuo je Janik Bertran da se spušta zahtevnom superveleslalomskom stazom u Kvitfjelu. Savladao je uspešno prvi deo staze, ali sa priličnim zaostatkom u odnosu na vodećeg, da bi potom Francuz u drugom delu staze napravio veliku grešku. Pošto je malo šire prošao plavu kapiju i otklizao, pokušao je Janik Bertran nekako da koriguje tu grešku i da ispravno prođe narednu crvenu kapiju, koja mu je vrlo brzo nailazila. Ipak, nije uspeo dovoljno da popravi svoju putanju, pa je uspeo samo da prođe direktno kroz crvenu kapiju, ali pritom zadobivši vrlo nezgodan udarac…

Janik Bertran - Udarac kapije u međunožje.
Janik Bertran – Udarac kapije u međunožje.

Naime, u pokušaju da ispravno prođe crvenu kapiju, Janik Bertran je uspeo to da uradi sa desnom nogom, ali je ostao u raskoraku, pa mu je leva noga prošla direktno ispod kapije. To je dovelo da ga „prut“ koji drži zastavicu udari direktno u međunožje i to dok je išao brzinom od oko 100 km/h. Naravno, udarac je bio veoma bolan, pa je Bertran istog trenutka „zakukao“ iz sveg glasa, da bi se potom uhvatio za bolno mesto i u sagnutom položaju gledao da se nekako spusti niz stazu, ali i da ublaži bol od pretrpljenog udarca u „nezgodno mesto“. I dok se Francuz posle nekog vremena, očigledno u velikim bolovima, zaustavio pored staze, komentator prenosa konstantovao je da je Bertranu u tom trenutku potreban zagrljaj?! Mnogima se nije dopao način na koji je komentator prenosa propratio ovu situaciju, pa su delivši snimak na društvenim mrežama i raznim forumima, tvrdili da je komentator pokazao zavidnu neozbiljnost i veliku neprofesionalnost u trenucima dok se Janik Bertran oporavljao od bolnog udarca.
Bila je to jedna od „najbizarnijih“ povreda u istoriji alpskog skijanja, koja je na neki način i „proslavila“ Janika Bertrana. Kako je izgledao trenutak kada je kapija udarila Francuza u „nezgodno mesto“, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Ron Artest skidao šorc Polu Pirsu
Sledeći tekstMajk Tajson i Andrej Golota – Borba koju je obeležilo bežanje, sukob sa publikom i marihuana za kraj