Kad je „Muta“ branio aut

Miroslav „Muta“ Nikolić je poznat kao temperamentan trener koji će sve učiniti ne bi li njegova ekipa trijumfovala na susreta. Koliko popularni „Muta“ može da se „unese“ u utakmicu možda je najbolje pokazala jedna situacija iz 2014. godine, kada je Nikolić odlučio da umesto svojih igrača on brani protivnički aut.
U polufinalu plej-ofa KLS-a te 2014. godine sastali su se Partizan i Radnički iz Kragujevca. Prvi meč se igrao u „Pioniru“, a „Crno-beli“ su posle velike borbe uspeli da trijumfuju. Pored dobre košarke, susret je obeležio i jedan detalj iz poslednje četvrtine u kome su glavni akteri bili trener gostiju Miroslav Nikolić i tada mlada nade srpske košarke Bogdan Bogdanović.

"Muta" Nikolić je "slučajno" sprečavao Bogdana Bogdanovića da izvede aut.
„Muta“ Nikolić je „slučajno“ sprečavao Bogdana Bogdanovića da izvede aut.

Na nešto više od šest minuta do kraja susreta, Partizan je imao dva poena prednosti i napad, koji su gosti na kratko zaustavili izbacivanjem lopte u aut. Loptu u igru trebalo je da vrati Bogdan Bogdanović, koji je stao pored aut linije ispred klupe gostiju i gledao koga da uposli od svojih saigrača. U tom trenutku je je počela Nikolićeva „predstava“. Pošto se Bogdan nalazio u njegovom prostoru, „Muta“ je stao pored njega, počeo da skače i da maše rukama, navodno pokazujući svojim igračima kako da se brane, a očigledno sa namerom da spreči Bogdanovića da na najbolji način vrati loptu u igru. I uspeo je u svojoj želji, kada je bek Partizana odlučio da vrati loptu igru, Nikolić ga je zakačio malo po lopti, a malo po ruci i uspeo je da na taj način „pomogne“ Bogdanu da loptu ne pošalje do svog saigrača, već da je uputi izvan granica terena.
Na „Mutinu“ nesreću sudije su primetile šta je popularni trener uradio, pa su posle protesta Bogdanovića odlučile da ponove izvođenje auta. Za to vreme Nikolić se ponašao kao da ne zna o čemu se radi i pokazivao da se sve vreme nalazi u trenerskom prostoru. Ipak, njegova reakcija nasmejala je gledaoce u „Pioniru“, komentatore susreta, gledaoce kraj malih ekrana, ali i samog Bogdanovića, koji je i nekoliko godina kasnije gostujući u jednoj televizijskoj emisiji na pitanje o ovoj čuvenoj situaciji, uz osmeh samo kratko prokomentarisao: „To je ‘Muta!’ Za njega je sve to normalno.“
Kako je izgledala simpatična reakcija Miroslava „Mute“ Nikolića koja je nasmejala ljubitelje košarke, ali i pokazala sa kolikom se strašću ovaj legendarni trener bavi svojim poslom, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstLens Armstrong – Legenda ili prevarant?
Sledeći tekstGol u finalu Lige šampiona koji je Klajverta vinuo u orbitu