Kranjčareva „kifla“ za predstavljanje Premijer ligi

Kranjčareva
Kranjčareva "kifla" za predstavljanje Premijer ligi
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posle jednog od transfera koji je možda i najviše uzdrmao medije i javnost u hrvatskoj, prelaska Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk i cele „drame“ koja se odvijala zbog ovog nesvakidašnjeg dešavanja na „fudbalskoj pijaci“ kada su navijači Dinama ispred doma njegovih roditelja palili sveće kao simbol umrle časti, a na derbijima su ga gađali i zviždali, dok je sa druge strane, u Splitu dočekan kao niko pre njega, nakon dve sezone provedene u „Bilima“, Niko Kranjčar je za sumu koja do tada nije dobijena ni za jednog igrača koji je odlazio iz Splita (navodno oko 5 miliona eura) prešao u Englesku. Tačnije u Portsmut…

Niko Kranjčar je postigao prelep gol protiv Fulama

Hari Rednap, koji je „želeo da ubije“ Di Kanije posle njegovog legendarnog fer-plej poteza, skockao je finu ekipu, sa Dejvidom Džejmsom na golu, Dejanom Stefanovićem, Dejvisom, Nvankom Kanuom… I na kraju sezone falila su im dva boda da se domognu UEFA kupa. Niko Kranjčar se generalno lepo uklopio u ekipu. Mada mu je trebalo malo vremena za prilagođavanje, pa je tako na svoj prvi gol u ligi čekao nekoliko meseci. Ali kada ga je dočekao bilo je to nešto prelepo. Trenutak inspiracije za mladog Niku.

Niko Kranjčar je svoj prvenac u Premijer ligi postigao protiv Fulama.
Niko Kranjčar je svoj prvenac u Premijer ligi postigao protiv Fulama.

Dana 31. marta 2007. godine, na „Krejven Kotidžu“, Fulam je dočekao ekipu Portsmuta u okviru 31. kola Premijer lige Engleske. Kranjčar je bio u prvoj postavi. Nije mu dugo trebalo da pokaže svoj raskošni talenat i podigne publiku na noge. Igrao se četvrti minut kada je Portsmut izveo slobodan udarac sa svoje polovine. Lopta je letela visoko, a za nju se na samoj ivici šesnaesterca izborio legendarni Nvanko Kanu i glavom je spustio na zemlju. Kranjčar je budno pratio celu situaciju. Pritrčao je do lopte i dok odbrana Fulama nije uspela da se sabere, on ju je pomerio malo na stranu i uputio fenomenalan šut ka golmanu Niemiju, kojem je ostalo samo da isprati let lopte u mrežu. Da li je bio markiran ili nije uspeo da odreaguje na vreme, tek nesrećni Niemi je okarakterisan kao krivac za ovaj pogodak…

Kranjčar je odigrao preko 80 mečeva za Portsmut

I pored možda greške Niemija, bilo je to pravo remek-delo Nike Kranjčara. Njegov genijalni potez je podigao skoro 23.000 gledalaca na noge, a prvi mu je u zagrljaj dotrčao Dejan Stefanović. Bio je to jedan od 9 golova koje je Kranjčar postigao na 83 utakmice koliko je odigrao za Portsmut. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu „Pompeje“ protiv Fulama, jer je Pirs u 90. minutu uspeo da poravna rezultat.
Na kraju su sa ove, ne tako bitne utakmice, sećanja gotovo izbledela, ali je mnogima u sećanju ostao prvi gol koji je u Premijer ligi postigao mladi Niko Kranjčar, njegove „kifle“ sa ivice šesnaesterca koji je iznenadio i oduševio sve na „Krejven Kotidžu“. Podsetite se ove „lepotice“:

Prethodni tekstInesa Kravec – Svetski rekord koji mnogi osporavaju
Sledeći tekstKad je Pero Antić „glumio“ Materacija, a Rejes Zidana