Kranjčareva “kifla” za predstavljanje Premijer ligi

Kranjčareva “kifla” za predstavljanje Premijer ligi

Posle jednog od transfera koji je možda i najviše uzdrmao medije i javnost u hrvatskoj, prelaska Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk i cele “drame” koja se odvijala zbog ovog nesvakidašnjeg dešavanja na “fudbalskoj pijaci”, kada su navijači Dinama ispred doma njegovih roditelja palili sveće kao simbol umrle časti, a na derbijima su ga gađali i zviždali, dok je sa druge strane, u Splitu dočekan kao niko pre njega, nakon dve sezone provedene u “Bilima”, Kranjčar je za sumu koja do tada nije dobijena ni za jednog igrača koji je odlazio iz Splita (navodno oko 5 miliona evra) prešao u englesku, tačnije u Portsmut.
Hari Rednap je skockao finu ekipu, sa Dejvidom Džejmsom na golu, Dejanom Stefanovićem, Dejvisom, Nvankom Kanuom… I na kraju sezone falila su mu dva boda da se domogne UEFA kupa. Kranjčar se generalno lepo uklopio u ekipu mada mu je trebalo malo vremena za prilagođavanje, 31. marta 2007. godine, na “Krejven kotidžu”, Fulam je dočekao ekipu Portsmuta u okviru 31. kola Premijer lige Engleske. Kranjčar je bio u prvoj postavi i nije mu dugo trebalo da pokaže svoj raskošni talenat i podigne publiku na noge. Igrao se četvrti minut kada je Portsmut izveo slobodan udarac sa svoje polovine. Lopta je letela visoko, a za nju se na samoj ivici šesnaesterca izborio legendarni Nvanko Kanu i glavom je spustio na zemlju. Kranjčar je budno pratio celu situaciju, pritrčao do lopte i dok odbrana Fulama nije uspela da se sabere, on ju je pomerio malo na stranu i uputio fenomenalan šut ka golmanu Niemiju, kome je ostalo samo da isprati let lopte u mrežu. Da li je bio markiran ili nije uspeo da odreaguje na vreme, tek nesrećni Niemi je okarakterisan kao krivac za ovaj pogodak. Ali to nije umanjilo remek-delo Nike Kranjčara i njegov geniajlni potez koji je podigao skoro 23.000 gledalaca na noge, a prvi mu je u zagrljaj dotrčao Dejan Stefanović.pa je tako na svoj prvi gol u ligi čekao nekoliko meseci, ali kada ga je dočekao bilo je to nešto prelepo. Trenutak inspiracije za mladog Niku.
31. marta 2007. godine, na “Krejven Kotidžu”, Fulam je dočekao ekipu Portsmuta u okviru 31. kola Premijer lige Engleske. Kranjčar je bio u prvoj postavi i nije mu dugo trebalo da pokaže svoj raskošni talenat i podigne publiku na noge. Igrao se četvrti minut kada je Portsmut izveo slobodan udarac sa svoje polovine. Lopta je letela visoko, a za nju se na samoj ivici šesnaesterca izborio legendarni Nvanko Kanu i glavom je spustio na zemlju. Kranjčar je budno pratio celu situaciju, pritrčao do lopte i dok odbrana Fulama nije uspela da se sabere, on ju je pomerio malo na stranu i uputio fenomenalan šut ka golmanu Niemiju, kome je ostalo samo da isprati let lopte u mrežu. Da li je bio markiran ili nije uspeo da odreaguje na vreme, tek nesrećni Niemi je okarakterisan kao krivac za ovaj pogodak. Ali to nije umanjilo remek-delo Nike Kranjčara i njegov geniajlni potez koji je podigao skoro 23.000 gledalaca na noge, a prvi mu je u zagrljaj dotrčao Dejan Stefanović. Bio je to jedan od 9 golova koje je Kranjčar postigao na 83 utakmice koliko je odigrao za Portsmut. Ipak to nije bilo dovoljno za pobedu “Pompeje”, jer je Pirs u 90. minutu uspeo da poravna rezultat.
Na kraju su sa ove, ne tako bitne utakmice, sećanja gotovo izbledela, ali je mnogima u sećanju ostao prvi gol koji je u Premijer ligi postigao mladi Niko Kranjčar, njegove “kifle” sa ivice šesnaesterca koji je iznenadio i oduševio sve na “Krejven Kotidžu”. Podsetite se ove “lepotice”:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This