Kad komentatoru izleti psovka – „Idi u …“

Kad komentatoru izleti psovka -

26. jula 2009. godine preko 22.000 navijača u „Beogradskoj Areni“ i milioni kraj TV prijemnika posmatralo je fantastičan odbjkaški meč u finalu Svetske lige, u kojem su se sastale reprezentacije Srbije i Brazila. U odbojkaškom spektaklu koji se i danas pamti, Brazil je trijumfovao posle pet setova i došao do svoje osme zlatne medalje u ovom renomiranom takmičenju. Publika u „Beogradskoj Areni“ pamtiće taj meč po fenomenalnoj odbojci, velikoj borbi, odličnoj atmosferi, verovatno i po nekim sudijskim greškama na štetu domaćih, a ono po čemu će televizijska publika u Srbiji pamtiti taj duel, osim svega prethodno navedenog, dogodilo se u završnici petog seta.
Srbija je u odlučujućem setu vodili sa 10:8, kada su Brazilci osvojili tri uzastopna poena i preokrenuli rezultat. U tim trenucima atmosfera je dostizala vrhunac, igrači i navijači Srbije smatrali su da su veliki uticaj na tu seriju Brazilaca imale i sudije, što je pred naredni poen dodatno naelektrisalo atmosferu kod svih prisutnih. Muriljo Andreš stao je na servis i izveo odličan početni udarac, koji je dobro primio libero Srbije, a potom je Nikola Grbić uposlio Ivana Miljkovića, koji iz dobre pozicije ipak greši i šalje loptu u aut. Bio je to „signal“ za mnoge da razočarano reaguju, ali reakcija Bogdana Sretenovića, stručnog konsultanta u prenosu RTS-a, obeležila je taj trenutak.

Odbojkaši Brazila pobedili su posle velike borbe Srbiju u finalu Svetske lige 2009. godine.
Odbojkaši Brazila pobedili su posle velike borbe Srbiju u finalu Svetske lige 2009. godine.

U momentima kada je bilo jasno da je Miljković pogrešio, Bogdan Sretenović je očigledno zaboravivši da sve izgovorene reči idu u etar opsovao: „Idi u pi*** materinu!“ – izustio je Sretenović, pre nego što mu je mikrofon isključen. Posle nekoliko sekundi tišine, komentator susreta Predrag Milinković odabrao je da se „pravi lud“ i uz konstataciju „neverovatno“ nastavio dalje komentarisanje susreta kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, kada se susret završio Bogdan Sretenović i Predrag Milinković izvinili su se gledaocima zbog psovke koja je „izletela“ popularnom „Paji“ u živom prenosu, objašnjavajući da je i to moguće da se desi u uzbudljivom meču i pod naletom emocija. Zanimljivo je da je Bogdan Sretenović dugo godina bio stručni konsultant Radio Televizije Srbije za odbojkaške prenose reprezentacije Srbije i da je to radio na maestralan način, vrlo često svojim komentarima oduševljavajući gledaoce koji posmatraju mečeve, pa zbog toga ne treba ni da čudi, što mu gotovo niko od njih nije zamerio „ispad“ koji se dogodio tokom završnice meča Srbije i Brazila.
Kako je izgledala situacija koja je bar na trenutak nasmejala publiku u Srbiji koja je pratila vrlo dramatični finiš meča finala Svetske lige 2009. godine između Srbije i Brazila, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstKošarkaška tragikomedija
Sledeći tekstKada je Denis Rodman „naljutio“ Džordana