Kad „Ljudski džojstik“ „upali mašinu“

Kad
Kad "Ljudski džostik" "upali mašinu"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Zbog načina na koje je izbegavao startove protivničkih defanzivaca, Dante Hol je od strane ljubitelja NFL-a dobio nadimak „Ljudski džojstik“, a zbog čega mu je taj originalan nadimak dodeljen možda se najbolje videlo 15. decembra 2002. godine, kada je Hol sa svojim Čifsima gostovao u Denveru.
Prema očekivanju Denver Bronkosi su kao domaćini polovinom decembra 2002. godine savladali divizione rivale Kanzas Siti Čifse. Konačan rezultat je bio 31:24, ali meč gotovo da je rešen već početkom poslednje četvrtine, kada su domaćini došli do prednosti od 31:14. Ipak, da se u meč unese malo neizvesnosti pobrinule su se „Poglavice“ na nešto više od 8 minuta do kraja susreta, kada su postigli tačdaun koji se i danas prepričava.

Dante Hol je tokom karijere nosio nadimak "Ljudski džojstik".
Dante Hol je tokom karijere nosio nadimak „Ljudski džojstik“.

Čifsi su se nalazili na polovini terena kada je kvoterbek Trent Grin uposlio svog krilnog hvatača Dante Hola, prema kome su odmah po hvatanju lopte krenula dva defanzivca Bronkosa Delta O’Nil i Al Vilson. Kada je izgledalo da nema gde i da će biti zaustavljen ili bez ikakvog napretka ili sa samo osvojenih nekoliko jardi, Hol kreće da „pleše“ i fantastičnom fintom izbacuje oba defanzivca Denvera, koji umesto da obore Hola udaraju jedan u drugog, što Dante koristi da se pored aut linije probije do end zone Bronkosa i postigne tačdaun. Potez koji je Hol izveo u Denveru izabran je za najbolji u toj NFL rundi, a on je bio samo jedan od pokazatelja zašto je Dante Hol tokom karijere nosio nadimak „Ljudski džojstik“, koji je dobio zbog neverovatnih „lažnjaka“ i promena pravaca koje je uglavnom činio tokom vraćanja kik i pant ispucavanja.
Kako je izgledao fenomenalan lažnjak „Ljudskog džojstika“ Dante Hola, koji kao da je urađen na igrici i koji je napravio smešnim defanzivce Bronkosa, možete se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKristijan Vijeri – Gol kakav Bergamo više neće videti
Sledeći tekstKad šahista uzme „malo“ vremena za razmišljanje