Dvejn Heris – Inteligentnim potezom do tačdauna iz „nemoguće“ pozicije

Dvejn Heris - Inteligentnim potezom do tačdauna iz
Dvejn Heris - Inteligentnim potezom do tačdauna iz "nemoguće" pozicije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako je imao dosta dobru karijeru u NFL-u, posebno kao igrač koji vraća pantove, i uspeo čak i da dođe do nastupa na Pro boulu, mnogi će reći da je Dvejn Heris mogao i puno više. Sa sasvim „dobrim rukama“ i mogućnošću da dobro izbegava duele, Heris ipak ni u jednoj ekipi za koju je nastupao nije bio preterano korišćen na poziciji hvatača. Koliki je bio njegov talenat da izbegava duele i prodire, ali i da nađe pravo rešenje u teškoj situaciji, najbolje se videlo 24. decembra 2018. godine, u delu njegovog tadašnjeg tima Oukland Rejdersa protiv Denver Bronkosa. Taj duel su Rejdersi na kraju dobili lako sa 27:14. I to nakon što su u prvom poluvremenu stekli čak 17 poena prednosti. Čini se da se jedan od ključnih trenutaka dogodio na samom startu meča…

Inteligentan potez Herisa

Nakon što su u svom prvom napadu na susretu došli samo do svoja 34 jarda, Bronkosi su se na četvrtom pokušaju za 12 jardi odlučili da pantuju loptu. Kolbi Vodmen uradio je to na savršen način. Lopta je padala blizu end zone Rejdersa, ali ne i u nju. Dvejn Heris odlučio je tada da propusti loptu. Nju su potom igrači Bronkosa zaustavili tik ispred end zone ekipe iz Ouklanda. Pokušali su tako da im ostave najtežu moguću poziciju na startu narednog napada. Ipak, loptu nisu uspeli da uhvate pre nego što sami završe u end zoni Rejdersa. Zato je ona i dalje bila slobodna za vraćanje. Dvejn Heris je odlučio na kraju da ipak proba da vrati loptu što dalje od end zone svog tima…

Dvejn Heris postigao je prelep tačdaun protiv Bronkosa.
Dvejn Heris postigao je prelep tačdaun protiv Bronkosa.

Podigao je sa zemlje i krenuo sa njom u rukama da trči ka aut liniji. Izbegao je start dvojice igrača Bronkosa koji su probali odmah da ga obore. Potom je Heris zaobišao još jednog igrača Denvera i uz aut liniju krenuo da trči ka end zoni gostiju. Saigrači su mu pravili odlične blokove. On je uz njihovu pomoć uspeo da izbegne još nekoliko igrača Denvera i da fantastičnim prodorom od 99 jardi postigne tačdaun i donese prednost svom timu. Poentiranje Herisa oduševilo je mnoge. Ono je i izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama. Pojedini ljubitelji američkog fudbala, ali i neki bivši i tadašnji igrači, prokomentarisali da je to bio jedan od lepših i inteligentnijih poteza u NFL istoriji.

Dvejn Heris je iskoristio svoju šansu

„To je bilo planirano. Znao sam da ću probati da vratim loptu što dalje ako je oni zaustave ispred naše end zone, a ne uhvate je. Pokušavao sam da izvedem ovakvu akciju cele sezone. Kada je lopta zaustavljena ispred end zone znao sam da je to idealna prilika za mene. Znao sam i da je pravilom dozvoljeno da vraćam loptu ako ne dođe do naše end zone, a oni je prethodno dotaknu i ne uhvate. Samo sam kao već veteran iskoristio svoju šansu.“ – ispričao je novinarima posle meča Dvejn Heris.
Prodor koji je izveo na meču protiv Bronkosa definitivno je obeležio karijeru u NFL-u Dvejna Herisa. Kako je izgledala akcija koju pojedini smatraju za jednom od inteligentnijih i lepših u istoriji američkog fudbala, a posle koje su se mnogi podsetili i prodora Donte Hola, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPoniženje za Johana
Sledeći tekstMoka Slavnić – Herojski šut