Kad Šekil O’Nil vrati koš na „fabrička podešavanja“

Kad Šekil O'Nil vrati koš na
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Osamdesetih godina, kao i u prvoj polovini devedesetih godina prošlog veka nije bila toliko retka pojava da neki igrač u NBA ligi svojim snažnim zakucavanjem polomi tablu, ali da neko svojim zakucavanjem spusti celu konstrukciju koša „na zemlju“, e to je mogao da uradi samo Šekil O’Nil.
7. februara 1993. godine Finiks Sansi su u svojoj dvorani dočekali Orlando Medžike predvođene tadašnjim rukijem i po svim procenama budućom NBA zvezdom Šekilom O’Nilom. Iako su obe ekipe pre susreta bile na pozitivnom učinku, Sansi su bili favoriti i predvođeni Barklijem i Dumasom su rutinski slavili sa 121:105. Kod gostiju Šek je zbog problema sa faulovima imao najmanju minutažu od startera i postigao „samo“ 20 poena, ali je ipak i za „kratko“ vreme provedeno na terenu uspeo da obeleži susret.
U jednom napadu Medžika, Skot Skajls je uposlio Entonija Bouvija, koji je odlično izašao iz bloka, ali i promašio šut iz izgledne pozicije. „Otpadak“ je prihvatio O’Nil, koji je odmah prikucao loptu u koš, ali i iskoristio priliku da se malo zadrži na obruču. Iako se na obruču zadržao veoma kratko, to je bilo i više nego dovoljno da koš vrati na „fabrička podešavanja“. Naime, čim se Šek pustio sa obruča, Points 14, field goals 6/6, brocken boards 1, pisalo je na statistici koju su gledaoci kraj malih ekrana mogli da vide, a zbog svoje neobičnosti slika Šekovog učinka na meču sa Sansima je i mnogo godina kasnije veoma popularna i često se može videti na društvenim mrežama.koš je verovatno od velike O’Nilove snage počeo da se spušta ka zemlji zaustavivši se na tek na manje od metar iznad parketa. Šekovi saigrači su se smejali njegovom poduhvatu, ali domaćinima i nije bilo toliko smešno, jer su ubrzo morali da dođu majstori koji su zavarili uništeni deo na kontstrukciji koša i tako omogućili da se meč nastavi.
Posle male pauze igra je nastavljena, a pre nastavka je na grafici ispisan O’Nilov dotadašnji učinak na meču. Points 14, field goals 6/6, brocken boards 1, pisalo je na statistici koju su gledaoci kraj malih ekrana mogli da vide, a zbog svoje neobičnosti slika Šekovog učinka na meču sa Sansima je i mnogo godina kasnije veoma popularna i često se može videti na društvenim mrežama.
Kako je izgledalo legendarno O’Nilovo zakucavanje posle koga je celu konstrukciju koša „spustio na zemlju“ možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstHvatanje kacigom
Sledeći tekstSećate li se reklame o Bekamu, klincu, limenci i dresu?