Sećate li se reklame o Bekamu, klincu, limenci i dresu?

Sećate li se reklame o Bekamu, klincu, limenci i dresu?

Već smo pisali o nekoliko reklama u kojima su glavni akteri poznati fudbaleri i uopšte ljudi iz fudbala, pa tako na našem sajtu možete se podsetiti reklame za Najki koja je obeležila devedesete, o borbi dobra i zla, u kojoj Erik Kantona podiže kragnu i izgovara čuveno „orevuar“, zatim reklame za pivo u kojoj se legendarni sudija Pjerluiđi Kolina obraća Lazaru Ristovskom čuvenom rečenicom „Nema ceka Lazo“, kao i reklamu za Pepsi, Šmajhelovu šalu i na kraju Ronaldinjovo žongliranje o prečku, koje su vas verovatno vratile u neka druga vremena i eventualno nasmejala.
Danas vas podsećamo na još jednu fenomenalnu reklamu u kojoj sportisti reklamiraju pića koja verovatno ne bi trebalo da konzumiraju. Radnja reklame događa se na stadionu, usred bitne utakmice u kojoj su rivali Mančester Junajted i Juventus. Glavni akter, tada verovatno jedan od najpopularnijih fudbalera, Dejvid Bekam, nije odigrao najbolju partiju, pa biva zamenjen i vidno nezadovoljan napušta teren dok se u pozadini čuju komentatori koji govore o njegovoj lošoj partiji. Frustrirani Bekam zatim ulazi u tunel u kome se nalazi i klinac koji drži limenku „Pepsija“ u ruci i sav zadivljen gleda u veliku zvezdu Junajteda. Bekam ga moli za malo osveženja i klinac mu dodaje limenku koju mu nakon ispijanja nekoliko gutljaja vraća, zahvaljuje i sav očajan kreće put svlačionice.

Dejvid Bekam - Reklama za "Pepsi".
Dejvid Bekam – Reklama za „Pepsi“.

U tom trenutku dešava se nešto što Dejvidu vraća osmeh na lice – dečak mu traži dres. Sav ozaren on ga skida i uz smešak mu predaje poklon o kome maštaju gotovo sva deca koja prate fudbal. Ali onda se dešava ono što ovu reklamu čini ovako fenomenalnom. Dečak dres nije tražio kao suvenir već iz potpuno drugog razloga, a mnogo toga objašnjava i natpis na njegovoj majici koji se vidi na kraju reklame. Ali da onima koji možda nisu videli ovu kultnu reklamu ne bi otkrivali sve, ovde ćemo stati sa pričom, i pustiti vas da je pogledate još jednom što će vam sigurni smo izmamiti osmeh.
Podsetite se jedne od boljih reklama u kojoj je glavni akter Dejvid Bekam, u to vreme na vrhuncu svoje popularnosti:

Prethodni tekstKad Šekil O’Nil vrati koš na „fabrička podešavanja“
Sledeći tekstHorhe Lorenco – Danas na operacionom stolu dva dana kasnije u trci