Kada je Dejan Tomašević „dobio“ pesnicu u glavu od Kintela Vudsa

Kada je Dejan Tomašević "dobio" pesnicu u glavu od Kintela Vudsa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dan je 29. maj 2008. godine. Rasprodata dvorana „OAKA“ u Atini i „paklena“ atmosfera dočekala je košarkaše Olimpijakosa u trećem meču finala grčkog plej-ofa. Rezultat u finalnoj seriji je bio 1-1. Igrači domaćeg Panatinaikosa iskoristili su „vatrenu“ podršku svojih navijača i slavili u tom duelu sa 78:67. Tim koji je sa klupe predvodio Željko Obradović bio je u vođstvu gotovo tokom celog susreta i njihov trijumf ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje. Ipak, kao i mnogo puta posle najvećeg grčkog košarkaškog derbija, rezultat i košarkaška dešavanja pali su u drugi plan. I to zbog jednog incidenta koji se dogodio sredinom trećeg perioda, a u kojem je „najdeblji kraj“ izvukao Dejan Tomašević.

Dejan Tomašević je želeo da zaštiti Dijamantidisa

Bilo je oko 6 minuta i 30 sekundi do kraja treće četvrtine. Igrači Olimpijakosa oduzeli su loptu košarkašima Panatinaikosa i krenuli u kontranapad. Iako su bili u situaciji 3 na 1, spetljali su se, pa je Dimitris Dijamantidis, jedan od junaka osvajanja evropske titule „Helena“ nekoliko godina ranije, uspeo nekako da izbaci lotpu iz ruku Kintela Vudsa i pošalje je van terena, sprečavajući tako goste da laganom realizacijom završe kontranapad. Vudsa je ovakav razvoj situacije očigledno iznervirao. On je obuhvatio Dijamantidisa oko noge i pravim rvačkim zahvatom „bacio“ ga na parket. U tom trenutku situacija na parketu se „zakuvala“, a Dejan Tomašević prvi je krenuo u odbranu saigrača. Prišao je Vudsu dok se ovaj još uvek nalazio na parketu i levom rukom ga uhvatio za vrat, želevši verovatno da ga na taj način upozori da se tako ne ponaša. Ipak, Amerikancu se ovakav potez srpskog košarkaša uopšte nije dopao…

Trenutak kada Dejan Tomašević prima udarac od Kintela Vudsa
Trenutak kada Dejan Tomašević prima udarac od Kintela Vudsa.

Brzo se Vuds pridiže sa parketa. Potom poput boksera desnom pesnicom udara Tomaševića pravo u glavu. Dejan Tomašević od udarca odlazi par koraka u nazad, a Kostas Carcaris „odvlači“ Vudsa sa mesta incidenta i sprečava svaku dalju mogućnost nastavka sukoba. Ovakav potez igrača Olimpijakosa „razbesneo“ je domaću publiku, koja je gađajući igrače Olimpijakosa zasula parket raznim predmetim. Pojedini navijači „Zelenih“ pokušali su čak i da uđu na teren ne bi li se fizički obračunali sa Vudsom. Međutim, obezbeđenje ih je sprečilo u tome.

Sudije su isključile sa meča obojicu košarkaša

Sudije posle incidenta nisu imale mnogo dilema. Nakon kraćih konsultacija odlučile su da isključe sa susreta Kintela Vudsa i Dejana Tomaševića, a dan posle susreta javnosti su sopštene i kazne od strane čelnika grčke košarkaške lige. Kintel Vuds i Dejan Tomašević kažnjeni su sa po 6.000 eura i pismenom opomenom, zbog incidenta na trećem meču finala grčkog šampionata, ali im je dozvoljen nastup na narednom finalnom susretu. Uz kazne za igrače i domaćin je kažnjen sa 17.000 eura zbog nedoličnog ponašanja navijača Panatinaikosa i gađanja košarkaša Olimpijakosa raznim predmetima.
Može se reći da je sportska javnost već navikla da se na košarkaškim mečevima Panatinaikosa i Olimpijakosa događaju incidenti. Upravo je jedan od njih između Kintela Vudsa i Dejana Tomaševića obeležio treći finalni meč plej-ofa 2008. godine između ova dva tima. Kako je izgledao ovaj incident, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstVojčeh Zidron – Gol „po receptu“ Džeksona Ričardsona
Sledeći tekstKarles Pujol – Potez dostojan nadimka “Lionheart”