Vojčeh Zidron – Gol „po receptu“ Džeksona Ričardsona

Vojčeh Zidron - Gol
Vojčeh Zidron - Gol "po receptu" Džeksona Ričardsona
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U drugom meču polufinala poljske rukometne lige, igrači Vive Kielcea su prema očekivanjima vrlo lako na svom terenu sa 38:25 savladali Pogon Sčećin i poveli sa 2-0 u seriji. Bio je to duel koji je ni u jednom trenutku nije bio neizvestan i koji bi se verovatno vrlo brzo zaboravio da nije bilo neverovatnog poteza igrača gostiju Vojčeha Zidrona.
Igrao se šesti minut meča, domaćini su vodili sa 2:0, a za goste je bio dosuđen sedmerac. Loptu je u ruke uzeo levokrilni igrač Pogona Vojčeh Zidron, koji se našao oči u oči sa domaćim golmanom Marinom Šegom. Navijači Kielcea pokušali su zvižducima da poremete Zidrona, ali je on bio hladnokrvan i spreman da „zadivi“ rukometni svet.

Vojčeh Zidron postigao je fenomenalan gol iz sedmerca na susretu protiv Kielcea.
Vojčeh Zidron postigao je fenomenalan gol iz sedmerca na susretu protiv Kielcea.

Kada je sudija dao znak za izvođenje sedmerca, poljski rukometaš je jednom zamahnuo, a potom kada je vratio loptu u blizini tela, samo je „pustio“ iz zgloba, pored nemoćnog Šega, koji ovakav udarac definitivno nije očekivao. Lopta se lagano otkotrljala u gol, a domaća publika koja je u prvi mah čini se bila zbunjena ovakvim udarcem Zidrona, ubrzo je gostujućeg igrača za fantistično izveden sedmerac nagradila aplauzima. Iako su mnogi pomislili da je način na koji je Vojčeh Zidron izveo sedmerac protiv Vive Kielca rukometna inovacija i nešto što do tada nije viđeno na rukometnim terenima, oni ipak nisu bili u pravu. Zidron je taj rukometni „trik“ „ukrao“ od legendarnog Džeksona Ričardsona, koji je na isti način (doduše uglavnom na treningu ili nekoj rukometnoj egzibiciji) znao da izvede sedmerac i preko 20 godina pre Poljaka.
Kako je izgledao fantastičan gol iz sedmerca Vojčeha Zidrona „po receptu“ legendarnog Džeksona Ričardsona, koji je od strane pojedinih rukometnih portala proglašen za najbolji rukometni pogodak u 2015. godini, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Milan Lučić izbacio protivnika kroz staklo
Sledeći tekstKada je Dejan Tomašević „dobio“ pesnicu u glavu od Kintela Vudsa