Kada je Dirk Novicki „napravio smešnim“ Duranta i Ibaku

Kada je Dirk Novicki
Kada je Dirk Novicki "napravio smešnim" Duranta i Ibaku

Dana 6. novembra 2013. godine u meču regularne sezone NBA lige, Oklahoma Siti Tander je ubedljivo na svom terenu savladao Dalas Maverikse. Bio je to derbi Zapadne konferencije i duel dve veoma jake ekipe u kojem, suprotno od očekivanog, nije viđena nikakva neizvesnost, jer su domaćini od starta „zagospodarili“ terenom i na kraju su ubedljivo trijumfovali. Pre početka duela Kevin Durant, tadašnji najbolj igrač Oklahome, izjavio je za medije da veoma poštuje legendu Dalasa, i košarke uopšte, Dirka Novickog i da mu je velika čast uvek kada igra protiv njega, a upravo će Dirk Novicki izvesti potez koji će se najviše pamtiti sa ovog meča, ali i kojim će „poniziti“ baš Duranta.
Igrao se sam početak treće četvrtine, gosti su bili u zaostatku i imali su napad, koji je izgledao dosta konfuzno. Ipak, u jednom trenutku Šon Merion uposlio je Novickog, koji se nalazio na centralnoj poziciji iza linije za tri poena. Dirk odmah kreće u prodor, a Serž Ibaka ga odlično prati. Nemac se zaustavlja blizu linije za slobodna bacanja, pravi odličan roling i delovalo je da će šutirati, ali…

Dirk Novicki u duelu sa Kevinom Durantom.
Dirk Novicki u duelu sa Kevinom Durantom.

Tako su mislili i domaći igrači, pa Serž Ibaka i Kevin Durant skaču ka Novickom u nameri da ga izblokiraju, a Dirk to predoseća i izvodi fantastična potez. Pravi Dirk Novicki odličnu fintu i pušta Ibaku i Duranta da polete „u prazno“, a on se tada „provlači“ između dva igrača Tandera i potom lagano šalje loptu kroz obruč. Bio je to fantastičan potez, koji je završio među najboljim potezima u NBA ligi te nedelje, ali i koji je najbolje pokazao veliki košarkaški IQ popularnog Dirkenštajna.
Kako je izgledao fantastičan potaz kojim je Dirk Novicki „napravio smešnim“ Serža Ibaku i Kevina Duranta, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAdrijano – „Rađanje Imperatora“
Sledeći tekstGabrijela Andersen – Ni po koju cenu nema odustajanja