Kada je Fil Nevil izigravao Ronaldinja, a Roj Kin ga “spustio na zemlju”

Kada je Fil Nevil izigravao Ronaldinja, a Roj Kin ga “spustio na zemlju”
Kada je Fil Nevil izigravao Ronaldinja, a Roj Kin ga “spustio na zemlju”
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Fil Nevil je prošao celu omladinsku školu Mančester Junajteda i bio je jedan od klinaca koje je proizveo Ser Aleks Ferguson i uvrstio u tim koji je devedesetih harao Engleskom, ali i van njenih granica. Taj tim je predvodio “Gvozdena cevanica”, legendarni kapiten Roj Kin, i Fil Nevil je često govorio o njegovom statusu u timu i koliko je on značio za timski duh i disciplinu na terenu. “Kinu sam verovao toliko da bih mu bez razmišjanja poverio svoj život. Mislim da nikada nisam video nikog da je ni blizu tog nivoa liderstva koje je Roj Kin pokazivao u Mančester Junajtedu tokom pet-šest godina.” – umeo je Fil Nevil da novinarima ispriča o autoritetu legendarnog kapitena “Crvenih Đavola”.

Za Fila Nevila Roj Kin je bio veliki autoritet.

Međutim, postoji jedna anegdota, mnogo zanimljivija, koju je Nevil jednom ispričao i koja je, mnoge koji su imali priliku da je čuju, slatko nasmejala. Radi se o tome da je Fil Nevil uvežbavao na treninzima “stepover”, odnosno preskakanje lopte, kada igrač koji napada kreće u jednu stranu, ali bez lopte, ne bi li zbunio protivnika i izbacio ga iz ravnoteže. Međutim, na terenu njegovim saigračima i publici to baš i nije delovalo efektno već je izazvalo smeh naročito kod Bekama, Nikija Bata i Kina. To nije obeshrabrilo Nevila već je još jednom izveo potez koji je po njegovim rečima uvežbavao celih šest meseci, a onda je morao da reaguje Roj Kin i surovo ga spusti ga na zemlju.
Ali da ne bismo otkrivali previše detalja najbolje bi bilo da pogledate video koji je pred vama i poslušate kako je to sve doživeo Fil Nevil lično:

Prethodni tekstKada su Dragan Mance i Nenad Jezdić rasplakali „Grobare“
Sledeći tekstTragikomičan „airball“ Karmela Entonija