Kada su Dragan Mance i Nenad Jezdić rasplakali „Grobare“

Kada su Dragan Mance i Nenad Jezdić rasplakali
Kada su Dragan Mance i Nenad Jezdić rasplakali "Grobare"

Dana 4. oktobra 2015. godine, Partizan je slavio svoj 70. rođendan, a centralni deo proslave bio je muzičko-scenski spektakl „Dobro pamtim sve“ koji je u formi predstave izveden te večeri u „Narodnom pozorištu“ u Beogradu.
Autori ovog spektakla, koji je simbolično trajao 70 minuta, bili su Dragan Bjelogrlić i Nenad Janković (mnogo poznatiji pod umetničkim imenom Dr. Nele Karajlić), koji su imali zadatak da u pozorišnom komadu predstave najelpše stranice istorije „Crno-belih“. Glavne uloge u ovom komadu poverene su Predragu Ejdusu, Nenadu Jezdiću, Alekseju Bjelogrliću i Nadi Šargin, koji su kroz sećanja svojih karaktera prelistavali istoriju Partizana. Za muzički deo koji je dao dodatni ton predstavi bili su zaduženi hor Narodnog pozorišta i pank bend Grupa JNA. U tih 70 minuta navijači „Crno-belih“ su se podsećali mnogih trenutaka iz istorije Partizana, a jedan momenat je definitivno obeležio predstavu, ali i naterao suze na oči gotovo svim ljudima kojima je crno-bela boja u srcu, i ne samo njima…

Muzičko-scenski spektakl „Dobro pamtim sve“ oduševio je navijače Partizana na proslavi 70. rođendana „Crno-belih“.

Dragan Mance je svakako jedna od najvećih ikona Partizana i čovek na pomen čijeg imena svakom „Grobaru“ se pomešaju lepa i ružna osećanja. Ono što izaziva lepe emocije su svakako legendarni Draganovi golovi, ali te lepe emocije uglavnom potisnu one tužne, kada se navijači sete da je 3. septembra 1985. godine sa samo 23 godine Dragan Mance stradao u saobraćajnoj nesreći. I baš u jednom trenutku predstave Nenad Jezdić koji je u komadu igrao oca koji obožava Partizan, sa suzama u očima se podseća na sredinu 80ih godina i na dan kada je stradao legendarni Dragan Mance. Njegov sin u predstavi (Aleksej Bjelogrlić) konstantuje da je Mance legenda, a onda pita oca kako je igrao Dragan Mance?!

Dragan Mance - Jedna od najvećih legendi Partizana.

Dragan Mance – Za mnoge navijače Partizana najveća legenda „Crno-belih“.

U tom trenutku kao odgovor na to pitanje Nenad Jezdić pokazuje na velikom video bimu svom sinu, ali i svima u sali, neke od legendarnih Manceovih golova, dok se na bini pojavljuje gitarista koji samo uz pratnju gitare na vrlo dirljiv način peva pesmu posvećenu Manceu: „Otiš’o si Dragane, ostala je tuga, uvek će te voleti ‘Grobari’ sa juga!“ – odzvanjalo je „Narodnim pozorištem“. Mnogima u sali dok su gledali legendarni gol Mancea Kvins Park Rendžersu, ali i neke od golova koje je postigao u jugoslovenskom prvenstvu, krenule su suze na oči. Bio je to vrlo dirljiv trenutak, koji je i onima koji su gledali ovu predstavu kraj malih ekrana, a koji nisu navijači Partizana, naterao suze na oči. Za kraj snimka mnogi su imali priliku da se podsete i legendarne Manceove proslave golova klizanjem po travi, a salom se potom prolomio gromoglasni aplauz u čast velike legende Partizana i jugoslovenskog fudbala, Dragana Mancea.
Kako su izgledali vrlo emotivni trenuci sa predstave „Dobro pamtim sve“ koji teško da mogu nekog da ostave ravnodušnim, a u kojima su navijači Partizana imali priliku da se na vrlo dirljiv način podsete Dragana Mancea, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDerik Šarp – Neverovatna trojka za čudesan preokret
Sledeći tekstKada je Fil Nevil izigravao Ronaldinja, a Roj Kin ga “spustio na zemlju”