Tragikomičan „airball“ Karmela Entonija

19. januara 2017. godine Vašington Vizardsi su kao gosti u „Medison Skver Gardenu“ savladali Njujork Nikse sa 113:110, u meču koji je potpuno obeležio igrač domaćih Karmelo Entoni. U tom trenutku jedan od najboljih strelaca lige duel je završio sa postignuta 34 poena, od kojih je 25 postigao u drugoj četvrtini, čime je izjednačio tadašnji rekord Niksa po broju poena jednog igrača u četvrtini. I dok je takav učinak Mela svakako obeležio taj duel, ono što je po mnogima možda čak i više obeležilo taj meč, a čega se danas podsećamo, dogodilo se početkom prve četvrtine.
Pri rezultatu 4:4, na nešto manje od 10 minuta do kraja prvog dela igre, Niksi su bili u napadu, kada je na tom susretu startna petica Njujorčana Kajl O’Kvin odlično uposlio pod košem potpuno slobodnog Karmela Entonija, koji se nešto ranije uz pomoć bloka Derika Rouza oslobodio Ota Portera. U tom trenutku Melo se našao na nešto više od jednog metra od protivničkog koša i verovatno su već svi videli poene ovog ubojitog strelca. Ipak, umesto sigurnih poena Entonija, tada se događa nešto potpuno neočekivano…

I sam Karmelo Entoni se smejao svom "airball"-u.
I sam Karmelo Entoni se smejao svom „airball“-u.

Karmelo Entoni se ne odlučuje da zakuca ili položi loptu u koš, već se odlučuje da se odmah po prijemu lopte digne na skok šut. Čini to prilično loše i neubedljivo, pa lopta posle njegovog šuta ne dolazi ni do mrežice sa spoljne strane, čime Karmelo Entoni pravi „airball“ iako se nalazio veoma blizu obruča. U tim trenucima mnogi su se nasmejali, pa i sam Karmelo, ali nije bilo i malo onih koji su se u čudu uhvatili za glavu, odbijajući da poveruju u ono što su upravo videli. Mnogi kojima je Karmelo Entoni bio drag, i koji su obožavali njegove poenterske sposobnosti, pokušali su nađu opravdanje za njegov promašaj u činjenici da ga je iznenadilo i dekoncentrisalo to što je ostao potpuno sam i što mu Oto Porter nije bio „u mesu“, što je po njima Melo očekivao.
Ipak, šta god bio razlog za ovakav promašaj jednog od boljih strelaca u NBA ligi sa početka 21. veka, to ne umanjuje činjenicu da je on izazvao veliku pažnju kod ljubitelja košarke širom planete. Kako je izgledao za većinu komičan, ali za neke i tragičan, „airball“ Karmela Entonija na meču protiv Vizardsa u januaru 2017. godine, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This