Kada je Igor Vori „vaćario“ protivnika

Kada je Igor Vori
Kada je Igor Vori "vaćario" protivnika
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Mnogo teže nego što je to iko očekivao, hrvatski rukometaši su sa 26:25 savladali Brazil u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru 2015. godine. Vodili su Brazilci na poluvremenu, ali su Hrvati pre svega odličnom odbranom, u nastavku uspeli da preokrenu rezultat i u neizvesnom finišu trijumfuju i plasiraju se u četvrtinu finala. Osim tesne pobede favorizovanih Hrvata i plasmana „Kockastih“ među osam najboljih reprezentacija na planeti, sa ovog meča pamti se i jedan detalj iz drugog poluvremena u kojem je u glavnoj ulozio bio legendarni Igor Vori.
Brazilci su bili u napadu, lopta je kružila po bekovskoj liniji, a u pokušaju da nekako „razbiju“ odličnu odbranu Hrvata, Brazilci odučuju da i njihov bek Tiagus Dos Santos se ubaci na liniju od 6 metara i „glumi“ drugog pivotmena. Zadatak da njega sačuva u tom napadu dobio je Igor Vori, koji je imao nameru da reklo bi se i bukvalno na sve načine spreči protivnika da eventualno dođe u dobru poziciju, primi loptu i postigne gol…

Igor Vori – „Prljavo“ čuvanje Dos Santosa.

Vori je čuvao Dos Santosa sa leđa i osim tradicionalnih rukometnih odbrambenih metoda kao što su gurkanje i držanje, odlučio se Hrvat i za neke koje do tada na velikim turnirima kamera nije zabeležila. Igor Vori je prvo uhvatio za zadnjicu protivnika, a potom je otišao i malo dalje, pa mu je ruka osim zadnjice, od pozadi malo završila i na protivničkom međunožju. Naravno, takav potez Vorija je izuzetno iznervirao Brazilca, čija je reakcija odmah potom usledila. Dos Santos je prvo pokušao da udari Vorija u međunožje, a potom se okrenuo ka Hrvatu i gestikulacijom kao da ga je pitao zašto to radi, na šta je Igor Vori „odgovorio“ širenjem ruku, ali i prijateljskim tapšanjem protivnika u znak izvinjenja. Posle „traumatičnog iskustva“ sa Vorijem na liniji šesterca, Tiagus Dos Santos je vrlo brzo odlučio da se vrati na svoju standardnu bekovsku poziciju i da do kraja tog napada svog tima više ne igra na mestu drugog pivotmena.
Mnogi navijači su odbranu Vorija nazvali vrlo „prljavom“ i nesportskom, ali nije ni mali broj onih kojima su ovakav način odbrane zajedno sa reakcijom Dos Santosa izgledali vrlo komično. Kako je izgledao jedan od najeneobičnijih načina da se protivnik spreči da dođe u priliku da postigne pogodak, u izvođenju legendarnog hrvatskog rukometaša Igora Vorija, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstLejton Hjuit i Rodžer Federer – „Svemirski tenis“
Sledeći tekstNegrete ili Maradona? Naizgled laka odluka…