Kada je komentator „stao na muku“ Menselu

Kada je komentator
Kada je komentator "stao na muku" Menselu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posle nekoliko ponovljenih startova i vrlo uzbudljive trke, Najdžel Mensel trijumfovao je na Velikoj nagradi Austrije 1987. godine, koja se tog 16. avgusta vozila na stazi „Osterajh Ring“ u Špilbergu. Iako je trku startovao sa drugog mesta, Britanac koji je tada vozio za ekipu Vilijams Honda, uspeo je da „pomete“ konkurenciju, pa je tako u istom krugu sa njim završio samo drugoplasirani Nelson Pike, ali je i on na liniji cilja zaostao preko 55 sekundi za Menselom. Ipak, ubedljiv trijumf Mensela na stazi, nije bilo jedino što je obeležilo tu Veliku nagradu Austrije.
Vozeći se posle trke u otvorenom džipu koji je imao zadatak da najbolje u trci prebaci od staze do pobedničkog postolja, u kojem je bio zajedno sa Pikeom i Fabijem, koji su trku završila na drugom i trećem mestu, Najdžel Mensel je u jednom trenutku ustao i držeći svoju kacigu u ruci očigledno imao nameru da pozdravi prisutne navijače. Nije u tom trenutku Mensel gledao ispred sebe, pa uopšte nije bio svestan da će sa vozilom upravo proći ispod vrlo niskog nadvožnjaka. Pri brzini od oko 10-15 kilometara na sat, Najdžel Mensel je, rekli bi mnogi kao u crtanom filmu, udario glavom u zid od nadvožnjaka i od udarca odmah „pao“. Završio je Mensel tada na mestu na kojem je trebao da sedi tokom vožnje do podijuma, a vozač je istog momenta zaustavio džip, da bi posle provere stanja Britanca i pošto je utvrđeno da osim poveće čvoruge na desnoj strani čela nema drugih ozbiljnijih povreda, vozači nastavili u vozilu da se kreću ka podijumu. Ipak, ako ste pomislili da je to bio kraj malera za Najdžela Mensela posle Velike nagrade Austrije, prevarili ste se…

Najdžel Mensel dobija bolni "udarac" od Mareja Vokera.
Najdžel Mensel dobija bolni „udarac“ od Mareja Vokera.

Odmah pošto je završena ceremonija na podijumu, Najdžel Mensel je otišao na zvaničan intervju sa legendarnim komentatorom Formule 1 Marejom Vokerom. Ovaj ga je prvo zamolio da polako i pažljivo skine kačket sa glave i pokaže veliku čvorugu koju je zadobio samo par minuta ranije, a potom je Marej Voker odlučio iz samo njemu znanih razloga da pritisne Menselovu čvorugu, što je naravno izazvalo bolnu grimasu na Najdželovom licu. Kada je shvatio šta je uradio Marej Voker se izvinio, a koliko god mu u tom trenutku to bilo bolno, Najdžel Mensel nije mogao da izdrži da se ne nasmeje ovakvom potezu legendarnog komentatora.
Najdžel Mensel je potpuno obeležio Veliku nagradu Austrije 1987. godine. Fantastičnom vožnjom na stazi je prosto „počistio“ konkurenciju, a nespretnom reakcijom na džipu koji ga je vozio do podijuma, kao i komičnim potezom Vokera, obeležio je i dešavanja posle trke. Kako je izgledao trenutak kada je udarcem u zid Mensel zaradio veliku čvorugu, ali i kada je Marej Voker prstom hteo da proveri stanje glave Najdžela Mensela, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstJasna Šekarić – Opravdana „naplata duga“ ili nepoštovanje legende?!
Sledeći tekstDejvid Bekam – Gol Barseloni pred 100.000 ljudi