Kada je Manu Đinobili „odneo“ Alena i spektakularno zakucao preko Boša

Kada je Manu Đinobili
Kada je Manu Đinobili "odneo" Alena i spektakularno zakucao preko Boša
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

San Antonio Sparsi su 15. juna 2014. godine ubedljivom pobedom na svom terenu u 5. meču NBA finala protiv Majami Hita postali novi šampioni najjače košarkaške lige. Iako je Majami imao dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini, Sparsi su od druge četvrtine potpuno preuzeli kontrolu na susretu. Na kraju su ubedljivo slavili. Ključnu ulogu u preokretu Sparsa odigrao je Manu Đinobili. On je na kraju meč završio sa 19 poena, od kojih je 14 postigao u finišu prve i u drugoj četvrtini. U toj drugoj četvrtini napravio je i potez koji je obeležio ovaj finalni meč.

Manu Đinobili je zakucao preko Boša

Na nešto manje od tri minuta do kraja prvog poluvremena, Manu Đinobili je krenuo u brzu realizaciju jednog napada Sparsa. Uzeo je loptu na svojoj polovini i odmah krenuo ka obruču. Na tom putu je prvo „otresao“ Reja Alena, koji je tokom karijere odlučio finale između ove dve ekipe i koji je pokušao da ga zaustavi. Potom se odlučio da proba da zakuca. Kris Boš je pokušao da „zaštiti“ obruč Hita, ali je umesto toga samo završio na posteru, jer je Emanuel Manu Đinobili uspeo da na spektakularan način zakuca preko njega.

Manu Đinobili je na spektakularan način zakucao preko Krisa Boša.
Manu Đinobili je na spektakularan način zakucao preko Krisa Boša.

Rezervni igrači Sparsa, kao i domaći navijači, bili su oduševljeni spektakularnim potezom Đinobilija. Taj potez je ulio i dodatno samopouzdanje domaćoj ekipi i stavio momentum meča potpuno na stranu „Mamuza“.

Manu nije ispunio obećanje

„Poslednji put kada sam pokušao da ovako zakucam, protiv Oklahome (u finalu Zapada te sezone), Keron Batler me je opako izblokirao. Saigrači su me posle toga ‘grubo’ ismevali. Naterali su me da im obećam da neću ponovo pokušavati da tako zakucam. Ja sam im rekao: ‘Obećavam, neću više pokušavati.’ Ali, u žaru utakmice, uz veliki adrenalin, zaista ne znam šta se dogodilo. Krenuo sam snažno i odjednom sam bio u vazduhu. Osetio sam da mogu da zakucam i pokušao sam. Mislim da mi je adrenalin pomogao. To zakucavanje je dodatno ulilo samopouzdanje timu i meni.“ – izjavio je posle meča o zakucavanju preko Krisa Boša, Manu Đinobili.
Kako je izgledalo spektakularno zakucavanje Manua Đinobilija preko Krisa Boša, koje je obeležilo 5. meč finala NBA lige 2014. godine, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDikembe Mutombo – Četiri „banane“ u jednom napadu
Sledeći tekst„Zuba“ Ronaldo – Ponižavanje odbrane Šalkea