Kada je Stiv Neš „sakrio“ loptu

Kada je Stiv Neš
Kada je Stiv Neš "sakrio" loptu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U večeri 7. aprila 2006. godine Finiks Sansi su u svojoj dvorani savladali Los Anđeles Lejkerse sa 107:96. Bio je to meč u kojem su domaćini od starta stekli prednost i uspeli da je sačuvaju do kraja susreta. Gostima nije pomogao ni 51 poen te večeri sjajnog Kobija Brajanta. I dok je Kobijeva fenomenalna partija zasluženo privukla veliku pažnju medija, navijači koji su gledali meč u „Amerika Vest Areni“, ali i oni koji su gledali kraj malih ekrana, posle susreta su mnogo više pričali o jednom potezu Stiva Neša…

Stiv Neš je fantastično uposlio Tomasa

Iako je Stiv Neš susret završio sa postignutih 25 poena i sa 8 uspešnih dodavanja i bio najzaslužniji za trijumf svog tima protiv „Jezeraša“, jedna njegova asistencija je potpuno obeležila meč. Ona je zasenila sva ostala dešavanja na parketu „Amerika Vest Arene“. Igrala se druga polovina prve četvrtine kada su Sansi krenuli u kontranapad, koji je „vukao“ Stiv Neš. Kanadski plejmeker brzo je preneo loptu pred protivnički obruč. Onda kada se ispred njega našlo nekoliko igrača Lejkersa i kada se činilo da će morati da uspori akciju usledila je „magija“…

Stiv Neš – Jedan od najboljih dodavača u istoriji košarke.

Neš pravi odličnu leđnu promenu, a onda brzo ispred tela prebacuje loptu iz desne u levu ruku. Potom je ostavlja iza leđa pravo u ruke saigrača Tima Tomasa, koji je baš u tom trenutku dotrčavao pod koš Lejkersa. Tomasu je ostalo samo da lagano položi loptu u protivnički koš pored zbunjenih igrača Lejkersa, koji definitivno nisu očekivali ovakvo dodavanje Neša.

Volton nije znao gde je lopta

Posebno je „izgubljeno“ izgledao Luk Volton. On kao da u jednom trenutku nije znao gde se uopšte nalazi lopta. Naravno, publika u „Amerika Vest Areni“ bila je oduševljena potezom Stiva Neša i načinom na koji je uposlio Tomasa. Kanadskog plejmekera su za sjajno dodavanje nagradili velikim aplauzom.
Asistencija Stiva Neša za Tima Tomasa ušla je među najbolje poteze nedelje, meseca i sezone u NBA ligi. Kako je izgledala ova asistencija koja je oduševila publiku, kao i ona protiv Majamija, ali i naterala mnoge da se zapitaju da li Stiv Neš ima oči na leđima kada zna tačno u kom trenutku treba da ostavi loptu iza leđa za svog saigrača, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstOskar Ruđeri – Navijači Boke su mi zapalili kuću dok su mi roditelji bili u njoj…
Sledeći tekstSukob „Laneta“ Jovanovića i Vitsela zbog penala