Kajri Irving – „Magično“ balansiranje ili samo jedan u moru marketinških trikova?

Kajri Irving je bez svake sumnje jedan od najboljih plejmekera u drugoj deceniji 21. veka. Ovaj fantastični igrač bio je uz Lebrona Džejmsa jedan od najzaslužnijih košarkaša za to što su Kavsi konačno postali šampioni NBA lige, bio je i MVP All-Star meča, a pored odličnih igara, popularnost širom planete stekao je i veoma atraktivnim potezima. Izvodio je Kajri na mečevima vrlo često fantastične krosover driblinge, pogađao iz „nemogućih“ pozicija, dovodio protivnike do „ludila“… što je samo deo poteza zbog kojih ga mnogi navijači obožavaju. Ti potezi su često nazivani „neverovatnim“, a nešto za mnoge još „neverovatnije“ izveo je Kajri Irving na treningu 2018. godine…
Posle odličnih igara u Klivlendu, Irving se preselio u Boston 2017. godine, gde nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, ali je zato u novembru 2018. godine izazvao „eksploziju“ u košarkaškom svetu. Na jednom treningu Bostona, dok je naizgled sniman mobilnim telefonom, Kajri Irving izvodio je neverovatne vežbe balansiranja. Prvo je poput Majkla Džeksona spuštao telo napred i u stranu, gotovo ne pomerajući stopala, što je izgledalo fascinantno, a potom je stajući na dve košarkaške lopte, dodavao se sa jednim od trenera i potom tupkao dve lopte o parket, bez da je i na trenutak gubio ravnotežu. Na kraju je očigledno zadovoljan što je uspeo sve to da izvede Kajri udario loptu snažno o parket, a do kraja treninga uspeo je i da pogodi „bez koske“ sa svoje polovine.

Kajri Irving - Fascinantno balansiranje na treningu.
Kajri Irving – Fascinantno balansiranje na treningu.

Ubrzo su snimci sa treninga Kajrija Irvinga obišli planetu, a dok su se mnogi divili Irvingu zbog onog što su videli, nije bilo ni malo onih koji su sumnjali da je snimak montiran. Tvrdeći da tako nešto nije moguće izvesti, smatrali su da je Kajri Irving plaćen od kompanije Najk (čiji se logo vidi na loptama sa kojima je Kajri trenirao), da napravi reklamu za ovu kompaniju, koja će izgledati kao neverovatan amaterski snimak sa treninga. Polemika je bila izuzetno velika, pa su se i mnogi mediji uključili, odvojivši i delove svojih emisija u kojima su sa stručnjacima utvrđivali da li je snimak montiran ili realan.
I dok su zaključci uglavnom bili oprečni i zavisili od ubeđenja sagovornika, ESPN je odlučio da za odgovor na ovo pitanje kontaktira i samog Irvinga: „To je ‘magija’ čoveče! To je sve što mogu da kažem. To je samo ‘magija’. Izuzetno cenim što mi je Najk dao tehnologiju, patike i mogućnost da snimim moj trening.“ – bio je odgovor Kajrija, koji je za novinare ESPN-a bio dokaz da je snimak montiran. Naime, oni su tvrdili da to što Irving nije potvrdio da je snimak autentičan, već je ostavio prostor da se o tome diskutuje, dovoljan je dokaz da je snimak, ipak, zapravo montiran.

Snimak balansiranja Irvinga na treningu podelio je javnost.
Snimak balansiranja Irvinga na treningu podelio je javnost.

Kao i uvek kada su se pojavili neki slični neverovatni snimci, poput onog kada je Ronaldinjo ponavljao pogotke o prečku, ili onog kada je Evan Longorija „spasio“ reporterku, javnost se podelila na one koji veruju da profesionalci koji mnogo trenerija mogu da izvedu i neke poteze koji „na prvu“ deluju neverovatno i na one koji, ipak, veruju da je marketing „čudo“ i da su takvi snimci montirani kako bi služili isključivo u reklamne svrhe. Na snimku koji je pred vama podsetite se kako je on sam nazvao magije Kajrija Irvinga na treningu, pa podelite sa nama i vaša mišljenje, da li je Kajri zaista uspeo da fantastično balansira ili je samo u pitanju marketinški trik.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This