Kako je Džoi Barton ismevao Ibrahimovića zbog velikog nosa

Kako je Džoi Barton ismevao Ibrahimovića zbog velikog nosa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada se na travnatom terenu sudare dve ličnosti prgave naravi poput Zlatana Ibrahimovića i Džoi Bartona jedno je sigurno-biće „varnica“. Prgavi Šveđanin i još prgaviji Englez imali su zanimljivu razmenu uvreda i gestikulacija tokom utakmice francuskog kupa 27. februara 2013. godine.
Parižani su dobili meč sa 2:0, uz dva gola Zlatana Ibrahimovića, i plasirali se u četvrtfinale, ali se Džoi Barton pobrinuo da i on bude zapažen uz švedskog reprezentativca. Nakon duela dvojice fudbalera u 37. minutu došlo je do verbalne prepirke među njima… Džoi Barton je izgubio vazdušni duel za petnaestak centimetara višim i nemerljivo jačim Ibrahimovićem, a svoju nemoć iskazao je rugajući se jednom od najpoznatijih noseva sa zelenog terena. Nakon što mu je Ibra u skoku “uvalio” svoj čuveni lakat i pokušao da ga nagazi, u provokatorskom tonu mu je dobacio da ako igra grubo treba da ostane na nogama. Barton mu nije ostao dužan. Tadašnji igrač Marseja odgovorio je Ibrahimoviću na provokaciju kazavši mu da „ima je*eno veliki nos“. Naravno, temperamentni Barton je svoje reči propratio gestikulacijom. Ibrahimović je uz osmeh reagovao na sebi svojstven način, a nakon utakmice se ova situacija svakako posebno prepričavala i punila novinske stupce.

Džoi Barton ismevao je Zlatana Ibrahimovića zbog veličine njegovog nosa.
Džoi Barton ismevao je Zlatana Ibrahimovića zbog veličine njegovog nosa.

„Svi pamte moj gest prema Zlatanu. U jednoj situaciji mi je rekao da se predstavljam kao čvrst momak, a da sam ja non-stop na zemlji. Odgovorio sam mu da prestane da pravi glupe faulove. Onda mi je rekao da se ne pravim Englez. Odgovorio sam mu da jesam Englez, ali i da on ima veliki nos. Ibrahimović je bio iznenađen, jer je on Ibrahimović i nikad mu niko ništa ne odgovori. U principu sam rekao istinu, veliki je talenat, ali ima veliki nos. Nisam znao da nas kamere snimaju, lopta je bila daleko, ali proširilo se po medijima, pa su se nedeljama klinci po Marselju šalili zbog toga. Taj gest je postao zaštitni znak navijača Marselja, svi su me u gradu tako pozdravljali. To je bilo poprilično smešno“. – komentarisao je kasnije Džoi Barton ovaj incident.
U Zlatanovo ime odgovorio je tadašnji trener “Svetaca” Karlo Anćeloti: “Mislim da Zlatan zna da ima veliki nos. To je njegova karakteristika. Ne verujem da je pogođen Bartonovim potezom. Naprotiv, to ga je motivisalo za Kup.” – rekao je italijanski stručnjak.
Bilo kako bilo, svađa Ibrahimovića i Bartona bila je udarana sportska vest danima. Velikog nosa ili ne, Ibrahimović je te večeri postigao oba gola za PSŽ, ukupno tri protiv Marselja u toj nedelji, pa nije teško pogoditi ko je posle meča kući išao sa osmehom na licu. Podsetite se kako je izgledao ovaj incident:

loading…
Prethodni tekstKada je Ajverson „prodao“ krosover Džordanu
Sledeći tekstKoš Džamela Meklina kojim je Alba „srušila“ Sparse