Kalil Mek – Samo levicom na čoveka od 150 kilograma

Kalil Mek - Samo levicom na čoveka od 150 kilograma
Kalil Mek - Samo levicom na čoveka od 150 kilograma

Dana 2. decembra 2018. godine, u okviru 14. nedelje NFL šampionata, Njujork Džajantsi su posle velike borbe i produžetka na svom terenu savladali favorizovane Čikago Berse, koji će tu sezonu okončati nesrećnim porazom od Iglsa. Uzbudljiv meč pred skoro 80.000 gledalaca obeležilo je mnoštvo lepih poteza. Reklo bi se da je najimpresivniji izveo defanzivac gostiju Kalil Mek.

Nejt Solder je imao težak zadatak

U to vreme Kalil Mek važio je za jednog od najboljih defanzivnih igrača u ligi. Već je dobijao priznanje za najboljeg defanzivca lige. Bio je i član prvog defanzivnog tima NFL-a. Uz to, zabeležio je dosta nastupa na Pro boul utakmicama i bio prava noćna mora za mnoge ofanzivne linijaše. Nezahvalan zadatak da vodi brojne duele sa Mekom na meču Džajantsa i Bersa pripao je Nejtu Solderu, bivšem igraču Patriotsa. Svakako jednom od najboljih ofanzivnih linijaša Džajantsa te sezone. Skoro 150 kilograma teški Solder bio je i najplaćeniji ofanzivni linijaš te sezone u ligi.

Kalil Mek je uspeo levom rukom da baci na zemlju Nejta Soldera.
Kalil Mek je uspeo levom rukom da baci na zemlju Nejta Soldera.

Može se reći da je on dosta dobro odradio posao na tom susretu. Uspeo je zajedno sa saigračima da limitira Meka na samo jednom seku. Uspeo je i da obezbedi dovoljno vremena svom kvoterbeku Ilaju Meningu za dodavanja. Ipak, i pored dosta dobrog meča Soldera, Kalil Mek je u jednoj situaciji pokazao koliko je zapravo težak posao na tom duelu imao ofanzivni linijaš Džajantsa.

Kalil Mek je bacio Soldera na zemlju

Posle dobro izvedenog snepa Džajantsa, dok je lopta bila kod Ilaja Meninga, Kalil Mek kreće u napad na kvoterbeka domaćih. Solder pokušava da ga zaustavi. Ipak, iako je Mek oko 30 kilograma lakši i u toj situaciji koristi samo levu ruku, dok Solder pokušava sa dve ruke da ga zaustavi, defanzivac Bersa uspeva na nestvaran način da „baci“ ofanzivnog linijaša Džajantsa pravo pod noge Meninga. Bio je to neverovatan potez. Mnogi su prokomentarisali da je Mek u toj situaciji „bacio“ Soldera kao da se radi o nekom detetu, a ne jednom od najboljih i najkorpulentnijih igrača u ligi. Snimak poteza Kalila Meka se ubrzo proširio društvenim mrežama. Može se reći da je on oduševio i one koji nisu najveći ljubitelji američkog fudbala.
Iako rezultatski potez Kalila Meka nije bio značajan, on je po mnogima obeležio meč Džajantsa i Bersa. Njime je Mek pokazao nestvarnu snagu koju je posedovao. Kako je izgledalo kada je Kalil Mek koristeći samo levu ruku bacio na zemlju skoro 150 kilograma teškog Nejta Soldera, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstČilavert i Roberto Karlos – Skandalozno pozdravljanje
Sledeći tekstĐorđevićev poklon za Bobana Jankovića – „I kamen bi zaplakao“