Kobi Brajant – Defanzivni „ples“ protiv Vejda

Kobi Brajant - Defanzivni
Kobi Brajant - Defanzivni "ples" protiv Vejda
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U večeri 10. februara 2008. godine, u meču regularne sezone NBA lige, Los Anđeles Lejkersi su prema očekivanjima kao gosti savladali te sezone slabašnu ekipu Majami Hita. Bio je to duel Majamija, koji je te sezone bio jedan od najgorih timova lige i Lejkersa, te sezone jedne od najboljih ekipa lige, pa pobeda „Jezeraša“ dvocifrenom razlikom nije nikoga iznenadila. Kobi Brajant je sa 33 poena i odličnim šutiranjem iz igre predvodio Lejkerse do trijumfa, a o jednom njegovom potezu i to defanzivnom, najviše se pričalo posle susreta.
Igrao se finiš treće četvrtine, Lejkersi su imali 9 poena prednosti, a domaćini su imali napad na nešto više od 25 sekundi do kraja tog perioda. Lopta je bila u rukama Dvejna Vejda koji je „trošio“ vreme i gledao da izgradi što bolju poziciju za šut, dok ga je čuvao Kobi Brajant. Od kako je Vejd primio loptu pod svojim košem, njemu se „prilepio“ Kobi Brajant, a ako neko nije znao kakav je Kobi bio defanzivac, mogao je najbolje da vidi u toj situaciji.

Kobi Brajant je odigrao savršenu odbranu na Vejdu.
Kobi Brajant je odigrao savršenu odbranu na Vejdu.

Dok se kretao ka protivničkom košu, menjao je Vejd pravac kretanja, išao levo-desno i napred-nazad, pravio promene kroz noge i iza leđa, pokušavajući na sve načine da se oslobi Kobija, ali to je bilo bezuspešno. Kobi Brajant je „zaplesao“, pokazao je fantastičan rad nogu i koliko god pokušavao Vejd da ga se oslobodi, on je ostajao „prilepljen“ za njega. A onda kada je već vreme za napad isticalo, Dvejn Vejd je krenuo u realizaciju, pokušavajući još jednom da se oslobodi Brajanta, ovog puta fintom šuta, ali Kobi na to nije odreagovao, već se odlično postavio i na kraju „naterao“ Vejda da napravi korake. Bila je to prava defanzivna klinika „Crne mambe“ i pokazatelj svima zašto je čak 9 puta biran u najbolji defanzivni tim lige, pa i na kraju te sezone.
Kako je izgledalo kada je savršenom odbranom Kobi Brajant „zaključao“ legendu Hita Dvejna Vejda, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstJuha Laukanen – Koplje u sudiju
Sledeći tekstMajk Tajson – „Nokaut“ koji to zapravo i nije