Kung FUdbaler

Kung FUdbaler
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Sa utakmica koje se odigravaju na Afričkom kontinentu često su dolazile bizarne vesti poput masovnih tuča na terenu, udara gromova, stampeda na tribinama, prebijanja sudija… I taman kada pomislimo da teško da išta više može da nas iznenadi sa tih prostora u medijima se pojavi vest iz polovine avgusta 2018. godine i bukvalno šokira one koji pročitaju i pogledaju video na koji se ona odnosi.
Sve se dešavalo u kvalifikacijama za Afrički Kup Nacija za igrače mlađe od 17 godina, na utakmici između Tanzanije i Burundija. Tanzanija je vodila sa 2:1 i utakmica je ušla u sudijsku nadoknadu. Falilo je još oko 30 sekundi da se i ona završi i fudbaleri Tanzanije zadržavali su loptu koliko god su to mogli, očekujući da sudija svakog trenutka odsvira kraj. Lopta je došla do kapitena Tanzanije Abrahama Morisa, on je bio okružen sa tri protivnička igrača i kada je jedan krenuo na njega, podigao je loptu i prebacio ga sjajnom fintom. Protivnički igrač u skoku videvši da je „namagarčen“ i ga će Moris proći pored njega, u trenutku okreće nogu u vazduhu i zadaje mu udarac kakav se retko viđa i u borilačkim sportovima. Nrka vrsta letećeg maj-gerija iz okreta. Lepo za oko, ali u nekom ringu, a ne na fudbalskom terenu.

Abraham Moris bio je žrtva horor starta fubalera Burundija.
Abraham Moris bio je žrtva horor starta fubalera Burundija.

Abraham Moris je pao kao pokošen, ali njegovom protivniku ovaj „nokaut“ nije bio dovoljan već se okrenuo i iznerviran nakon doskoka nagazio ga na butinu svom snagom, a zatim požurio da uzme loptu kao da se ništa nije dogodilo. Bio je to zaista šokantan potez kakav se retko viđa i u najmanju ruku svi koji su ga videli očekivali su da će “kung fu majstor” iz Burundija biti suspendovan na duže i dobiti direktan crveni karton, ali kako su svi mediji preneli uglavnom uz konstataciju „šokantno“, za ovaj start nije dobio čak ni žuti karton.
Abraham Moris se ipak nekako oporavio i kraj utakmice dočekao na nogama, pa se može reći da se “poslednji smejao”, jer je njegova ekipa slavila, što mu je verovatno bila slaba uteha posle ovog starta, toliko ozbiljnog da je možda mogao i da okonča karijeru fudbalera.
Podsetite se ovog fascinantnog kung fu poteza koji se nažalost odigrao na pogrešnom sportskom objektu, umesto u ringu, dogodio se na travi fudbalskog stadiona:

loading…
Prethodni tekstTuča Barklija i Ouklija
Sledeći tekstKada je Endi Rodik hteo da bije Novaka Đokovića