„Magija“ iz riterna Dastina Brauna

Mnogi misle da je tenis u drugoj deciniji 21. veka postao monoton i dosadan. Međutim, i u “dosadnoj” eri tenisa postoje igrači, koje kada gledate, ne možete da ostanete ravnodušni. Tada i oni ljudi, koji ne vole previše tenis, mogu da promene mišljenje. U takvu grupu specifičnih igrača, svakako spada i Dastin Braun, koji vrlo često na teniskom terenu izvodi bravure koje se pamte i prepričavaju. Baš jedne takve njegove bravure se danas podsećamo…
Iako je Dastin Braun izgubio meč četvrtog kola Vimbldona 2015. godine od Viktora Troickog, to ga nije sprečilo da bude zvezda dana na najprestižnijem teniskom turniru. Nemački teniser rođen na Jamajci je u nekoliko navrata dobio ovacije sa tribina, a posebno se istakao u dva poena, izvevši dva spektakularna poteza kakva se zaista ne viđaju često na teniskim terenima. Tokom jednog poena, Braun je pao, pa ustao, a zatim se prilikom voleja bacio i odličnim udarcem osvojio poen.

Iako su akrobacije koje je izveo u tom poenu bile neverovatne i oduševile publiku, čini se da je njegov potez sa početka meča bio još spektakularniji.
Mnogi teniseri nisu baš vični u izvođenju drop-šot udaraca, a i najveći majstori tog udarca uglavnom ga izvode na sporijim loptama i kada su u terenu. Baš zbog svega toga drop-šot koji je Braun izveo protiv Troickog i trenutak kada je to uradio dobija još više na spektakularnosti. Pri rezultatu 2:2 u prvom setu, Troicki je imao prednost i drugi servis. Posle solidnog Viktorovog servisa, Dastin Braun je odlučio potpuno neočekivano da odmah iz riterna odigra bekhend drop-šot. Uradio je to na savršen način, u tom udarcu je bilo toliko spina, da se loptica koja je pala tik uz mrežu u Viktorovo polje, preko mreže vratila u Braunovo polje. Maestralni potez nemačkog tenisera izazvao je grmoglasan aplauz publike, ali i divljenje od strane Viktora Troickog.
Malo je tenisera koji ostavljaju svojim potezima navijače bez daha, a Dastin Braun je svakako jedan od njih. I zato uživajte podsećajući se “magije” iz riterna Dastina Brauna, koju je izveo u duelu sa Troickim na Vimbldonu 2015. godine.

Prethodni tekstKoš Džamela Meklina kojim je Alba „srušila“ Sparse
Sledeći tekstNedeljko Jovanović – Gol protiv Zvezde za prvu titulu Partizana