Majkl Džordan – „Da li je on dovoljno veliki?“

Majkl Džordan -
Majkl Džordan - "Da li je on dovoljno veliki?"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 2. decembra 1987. godine Majkl Džordan igrao je fantastičan meč. On je na gostovanju Čikaga u Solt Lejk Sitiju ekipi Juta Džez, postigao 47 poena. Pritom je iz igre šutirao preko 60%. On je bio odlučujući faktor za trijumf Bulsa na nezgodnom gostovanju. Osim po sjajnoj partiji, taj meč je Majkl Džordan obeležio i potezom koji će se pamtiti i prepričavati i više od tri decenije kasnije…

Navijač je odlučio da provocira Džordana

U finišu druge četvrtine, u napadu Bulsa, Majkl Džordan je zauzeo odličnu poziciju na niskom postu u situaciji u kojoj ga je čuvao Džon Stokton. Igrači Bulsa su primetili da je Džordan u odličnoj poziciji za poentiranje. Odmah su poslali loptu ka njemu, a pošto je Džon Stokton neuspešno probao da preseče dodavanje, „Letećem“ je ostalo samo da se lagano okrene i potom prelepo zakuca jednom rukom. Pošto je zbog faula Pipena nad Stoktonom utakmica ubrzo zaustavljena, jedan navijač Jute, koji je bio ljut zbog prethodnog zakucavanja Džordana, a za kojeg su pojedinci tvrdili da je bivši vlasnik Džezera Leri Miler, odlučio je da se glasno obrati „Letećem“…

Majkl Džordan nije propustio da se obrati navijaču Jute posle zakucavanje "preko" Tarpina.
Majkl Džordan nije propustio da se obrati navijaču Jute posle zakucavanje „preko“ Tarpina.

Navijač je u toj situaciji rekao Majklu da mu je lako bilo da zakuca dok ga je čuvao Džon Stokton i da proba to da izvede protiv nekog višeg igrača Jute. Džordan je po sopstvenom priznanju to dobacivanje čuo. Njegov „odgovor“ će stići vrlo brzo. Već u narednom napadu Bulsa, Skoti Pipen je uposlio Džordana, ispred kojeg se nalazio samo „brisan prostor“ i 211 centimetara visoki centar domaćih Melvin Tarpin. Bio je to idealan trenutak za Majklov odgovor navijaču. On tu priliku nije propustio. „Poleteo“ je Džordan i spektakularno zakucao „preko“ Tarpina, koji nije ni pokušao da ga zaustavi. On je samo pogledom ispratio fenomenalno zakucavanje Džordana.

Majkl Džordan se posle zakucavanja obratio navijaču

Ipak, to nije bilo sve. Majkl nije propustio priliku dok se vraćao u odbranu da se obrati navijaču koji ga je prethodno „izazivao“. „Da li je on dovoljno veliki?“ – pitao je Majkl navijača dok se vraćao u odbranu, očigledno aludirajući na njegovu prethodnu primedbu. Navodno posle tog njegovog komentara taj navijač Jute nije progovorio više ni reč do kraja duela.
Mnogo je poteza u karijeri Majkla Džordana koji će se još dugo prepričavati, o nekima od njih smo već pisali. Jedan od takvih poteza viđen je i u Solt Lejk Sitiju 1987. godine. Kako je izgledalo zakucavanje Džordana „preko“ Tarpina, koje je pratio i legendarni „trash-talk“ sa jednim navijačem Jute, možete pogledati na snimku.

Prethodni tekstNikolas Blandi – Kakav šmekerski gol!
Sledeći tekstKarles Pujol – Neočekivani odgovor na šamar