Majkl Džordan – „Slanje po burek“ Magzi Bogza

Majkl Džordan -
Majkl Džordan - "Slanje po burek" Magzi Bogza
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Način na koji se Majkl Džordan „igrao“ košarke bio je neverovatan. Bilo je tu spektakularnih zakucavanja, pogodaka koji su odlučivali šampiona, igranja mečeva pod velikom temperaturom i još puno sjajnih stvari, zbog kojih će većina ljubitelja košarke reći da je Majkl bez premca u igri pod obručima. U moru neverovatnih poteza o kojima se dosta toga zna i o kojima se često govori, bilo je i mnogih koji su „neopravdano“ zaboravljeni, a koji pokazuju košarkašku inteligenciju „Letećeg“. Mi se danas podsećamo upravo jednog takvog…

Majkl Džordan je „uništio“ karijeru Magzi Bogzu

Legendarni „mališan“ NBA lige Tajron Magzi Bogz tvrdio je da mu je karijeri uništio Majkl Džordan. On mu je navodno tokom plej-ofa 1995. godine u susretu Hornetsa i Bulsa rekao: „Ajde šutiraj, ti jebeni patuljku.“ Magzi je promašio taj šut. Kako kaže taj detalj mu je toliko uništio samopouzdanje, da više nije bio isti igrač. Ipak, i jedan detalj koji se dogodio nekoliko godina ranije, vrlo je važan kada se pomenu ova dva igrača. I njega Magzi Bogz često ističe kao jednu od „sramota“ karijere.

Majkl Džordan i Magzi Bogz u duelu.
Majkl Džordan i Magzi Bogz u duelu.

Bio je to jedan sasvim običan duel Čikago Bulsa i Šarlot Hornetsa, sve dok ga sredinom poslednje četvrtine Majkl Džordan jednim potezom nije učinio posebnim. U napadu Bulsa, posle bloka Bila Kartrajta, „Stršljenovi“ su rešili da preuzimaju Džordana. Tako se u rotaciji ispred Majkla našao Tajron Magzi Bogz. „Leteći“ je to odmah iskoristio…

Džordan je fintom prevario Magzi Bogza

Zamahnuo je Majkl Džordan kao da će dodati loptu do slobodnog Peksona. Na tu fintu je Magzi odmah otrčao da pokrije slobodnog igrača, a Majkl je pošto se fintom kakva se ne viđa svaki dan oslobodio protivničkog igrača, rutinski pogodio koš sa 6 metara, na oduševljenje malobrojnih navijača Čikagu, koji su prisusustvovali meču u Šarlotu.
Kako je izgledao jedan od poteza koji je samo još jednom pokazao košarkašku genijalnost Majkla Džordana, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDan kada je Robi Fauler postao „Bog“ Liverpula
Sledeći tekstFlojd Mejveder – Nokaut na „kvarno“