Majkl Džordan – „Slanje po burek“ Magzi Bogza

Način na koji se Majkl Džordan „igrao“ košarke bio je neverovatan, bilo je tu spektakularnih zakucavanja, pogodaka koji su odlučivali šampiona, igranja mečeva pod velikom temperaturom i još puno sjajnih stvari, zbog kojih će većina ljubitelja košarke reći da je Majkl bez premca u igri pod obručima. U moru neverovatnih poteza o kojima se dosta toga zna i o kojima se često govori, bilo je i mnogih koji su „neopravdano“ zaboravljeni, a koji pokazuju košarkašku inteligenciju „Letećeg“. Mi se danas podsećamo upravo jednog takvog…
Legendarni „mališan“ NBA lige Tajron Magzi Bogz, tvrdio je da mu je karijeri uništio Majkl Džordan, kada mu je navodno tokom plej-ofa 1995. godine u susretu Hornetsa i Bulsa rekao: „Ajde šutiraj, ti jebeni patuljku.“ Magzi je promašio taj šut, a kako kaže taj detalj mu je toliko uništio samopouzdanje, da više nije bio isti igrač. Ipak, i jedan detalj koji se dogodio nekoliko godina ranije, vrlo je važan kada se pomenu ova dva igrača, a i njega Magzi Bogz često ističe kao jednu od „sramota“ karijere.

Majkl Džordan i Magzi Bogz u duelu.
Majkl Džordan i Magzi Bogz u duelu.

Bio je to jedan sasvim običan duel Čikago Bulsa i Šarlot Hornetsa, sve dok ga sredinom poslednje četvrtine Majkl Džordan jednim potezom nije učinio posebnim. U napadu Bulsa, posle bloka Bila Kartrajta, „stršljenovi“ su rešili da preuzimaju Džordana, pa se tako u rotaciji ispred Majkla našao Tajron Magzi Bogz, a „Leteći“ je to odmah iskoristio. Zamahnuo je kao da će dodati loptu do slobodnog Peksona, na šta je Magzi odmah otrčao da pokrije slobodnog igrača, a Majkl je pošto se fintom kakva se ne viđa svaki dan oslobodio protivničkog igrača, rutinski pogodio koš sa 6 metara, na oduševljenje malobrojnih navijača Čikagu, koji su prisusustvovali meču u Šarlotu.
Kako je izgledao jedan od poteza koji je samo još jednom pokazao košarkašku genijalnost Majkla Džordana, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kada je Jordan nemoguće učinio mogućim - Ostatak Sveta - […] očiju, pogotcima u završnici rešavao pitanje osvajača prstena, udarao blokade sa dve ruke, sjajnim fintama dovodio protivnike do „ludila“ i često…

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This