Flojd Mejveder – Nokaut na „kvarno“

Flojd Mejveder - Nokaut na
Flojd Mejveder - Nokaut na "kvarno"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posle meča Tajsona i Holifilda, u kome je „Gvozdeni Majk“ odgrizao parče uveta Holifildu, Mekolovih suza protiv Lenoksa Luisa i Golotinih niskih udaraca protiv Bouvija, malo šta je moglo da iznenadi ljubitelje „plemenite veštine“. Ipak, onda se u septembru 2011. godine, u meču velter kategoriji između Flojda Mejvedera i Viktora Ortiza dogodio novi bokserski skandal. On je žestoko potresao ovaj sport…

Flojd Mejveder je na nesportski način nokautirao Ortiza

Viktor Ortiz je u tom meču protiv Mejvedera branio titulu. Njihovu borbu za šampionski pojas obeležila je kontroverza u četvrtoj rundi. U toj rundi sve je počelo Ortizovim napadom na Mejvedera, kojem je to bio prvi meč posle šesnaestomesečne pauze. Saterao je tada Ortiz Mejvedera u ugao i počeo žestoko da ga udara. Kako su ušli u klinč, Ortiz je Mejvedera, koji je pokušao da ga zadrži „grljenjem“, udario glavom. Sudija u ringu Džo Kortez je to primetio. Odmah je zaustavio borbu i kaznio Ortiza oduzimanjem poena. Ortiz se potom (pitanje koliko iskreno) izvinio Mejvederu, „prijateljski“ ga potapšao, čak i poljubio. Onda je krenuo da se udalji od njega i da sačeka znak sudije, pre nego što ponovo krene u borbu…

Flojd Mejveder udara "na kvarno" Ortiza.
Flojd Mejveder udara „na kvarno“ Ortiza.

Čim je malo odmakao, Mejveder ga je ne sačekavši da Ortiz digne gard, kombinacijom levog i desnog krošea poslao na pod. Bilo je očigledno da sudija nije dao znak za nastavak borbe, a nakon prvog, nedovoljno preciznog udarca, Ortiz je začuđeno gledao sudiju, pogledom protestujući zbog udarca. U tom stanju dočekao je i drugi udarac, od kojeg nije uspeo da se oporavi i da se podigne sa poda. Titula u velter kategoriji otišla je u ruke Mejvedera. On jeste pobedio po bokserskim pravilima, ali suprotno duhu „plemenite veštine“.

Publika je zvižducima ispratila Mejvedera iz hale

„Bili smo spremni za borbu nakon pozdrava. U ringu morate uvek da budete spremni na odbranu. Mislim da sam bio bolji. Ukoliko Ortiz bude želeo revanš, dobiće ga.“ – pokušao je Flojd Mejveder posle meča bar malo da se opravda. Ipak, publika pokraj ringa nije imala razumevanja za njegov potez. Oko 15.000 ljudi u „MGM Grand Garden Areni“ u Las Vegasu ispratilo je Mejvederov izlazak iz hale zvižducima i glasnim negodovanjem.
Kako je izgledala kontroverzna pobeda velikog bokserskog šampiona, koja se smatra za jednu od najnesportskijih u istoriji „plemenite veštine“, podsećamo vas ovog trenutka.

Prethodni tekstMajkl Džordan – „Slanje po burek“ Magzi Bogza
Sledeći tekstRunijev prvi gol u karijeri koji je prekinuo niz Arsenala od 30 utakmica bez poraza