Majstorija Džej Džej Okoče

Majstorija Džej Džej Okoče
Majstorija Džej Džej Okoče
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Oni koji su voleli legendarnog Olivera Kana možda ne bi trebalo da gledaju video na kraju naše današnje priče. Ali zato oni koji su obožavali Džej Džej Okoču ne bi smeli da ga propuste i ne podsete se samo delića njegove neverovatne fudbalske „magije“.
31. avgusta 1993. godine Džej Džej Okoča je postigao jedan od najboljih golova koje je Bundesliga ikada videla. Legendarni Nigerijac je u pobedi svog Ajntrahta protiv Karlsruea od 3:1, u 87. minutu „izvrteo“ Olivera Kana i gotovo celu odbranu protivnika i postigao fenomenalan gol, kojim je postavio konačan rezultat utakmice. „Pre 23 godine. Senzacionalan gol Džej Džej Okoče sa Ajntraht Frankfurtom protiv mog Karlsruera. Još uvek mi se vrti u glavi!“ – rekao je Oliver Kan 2016. godine o ovom legendarnom golu.

Džej Džej Okoča je igrao fenomenalno u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.
Džej Džej Okoča je igrao fenomenalno u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.

Džej Džej Okoča je svakako jedan od najinteresantnijih fudbalera svih vremena. Možda ga se mlađi ne sećaju, ali Okoča je bio nešto nalik Ronaldinju tog vremena. Nigerijac je znao sve sa loptom, bilo ga je milina gledati, a široj svetskoj fudbalskoj javnosti predstavio se prvo u dresu upravo Ajntrahta iz Frankfurta. Može se reći da ga je gol protiv Karlsruea i izbacio u orbitu, a kasnije je igrao i u Fenerbahčeu, PSŽ-u, Boltonu, a pred kraj karijere i u Hal Sitiju. Ajntraht iz Frankfurta je tih godina vodio sa klupe legendarni Dragoslav Stepanović. Igrali su lep fudbal, a Džej Džej Okoča je bio glavni šraf u tom timu i po mnogima potpuno je dominirao Bundesligom.
Naš sajt je pisao već o nekim legendarnim pogtcima Okoče u dresu PSŽ-a i Boltona, u narednom periodu možete očekivati i njegovu celokupnu biografiju, a do tada uživajte u ovom fenomenalnom pogotku, po mnogima jednog od najboljih driblera svih vremena.


Prethodni tekstToni Jeboa – „Projektil“ protiv Vimbldona
Sledeći tekstRoberto Karlos – Neverovatna golčina iz mrtvog ugla