Roberto Karlos – Neverovatna golčina iz mrtvog ugla

Roberto Karlos – Neverovatna golčina iz mrtvog ugla

Roberto Karlos je već svima dobro poznat kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, jedan od najbržih i svakako kao fudbaler sa možda najjačim udarcem u istoriji fudbalske igre. Na našem sajtu ste već čitali o čuvenom golu iz “slobodnjaka“ protiv Francuske koji zbunjuje i naučnike. Svi ga se sa divljenjem i čuđenjem sećaju i svi su spremni da kažu da je to najbolji gol koji je omaleni brazilac postigao u karijeri. A da li je baš tako?
Zvuči neverovatno, ali Karlos je postigao ako ne lepši onda svakako gol dostojan gore pomenutog. Bio je 21. februar 1998. godine i Real je igrao meč protiv Tenerifea. U jednom trenutku utakmice Roberto Karlos utrčava po levoj strani i dobija čini se za nijansu prejaku loptu, pitanje je da li će je uopšte stići…

Roberto Karlos postigao je fantastičan gol na meču protiv Tenerifea.
Roberto Karlos postigao je fantastičan gol na meču protiv Tenerifea.

Međutim, brzonogi Brazilac ne samo da ju je stigao već je kada su svi očekivali pokušaj ubacivanja iz ove jako teške pozicije, on raspalio po lopti, koja je brzinom munje, promenivši pravac u letu, završila iza leđa golmana. Na stadionu su svi bili u neverici, mnogo veći majstori fudbala koji su tada igrali u madridskom timu morali su da se poklone ovom potezu Roberto Karlosa. Ako uzmemo u obzir da je u pitanju bek, u punom trku, u mrtvom uglu, da gol nije prazan već da je golman na liniji… priznaćete da je ovo jedan od golova koji treba svrstati u najlepše ikada postignute.
Pogledajte ovu neverovatnu golčinu, a onda možemo zajedno prodiskutovati… da li je ovo greška odbrane, kiks golmana, čista sreća ili prosto treba odati priznanje legendarnom Roberto Karlosu da je svoju nameru sproveo u delo i još jednom prkosio zakonima fizike.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On
Share This