Mario Đurovski – „Rafalna paljba“ u gaćama

Mario Đurovski – Rafalna paljba u gaćama

19. maja 2013. godine, tada jedan od najboljih fudbalera prvenstva Tajlanda Mario Đurovski, koji je nastupao za Muangtong, a čiji je trener u tom period bio Slaviša Jokanović, napravio je spektakl posle postignutog gola svojim postupkom i privukao pažnju medija širom sveta. Đurovski, bivši igrač Vojvodine, tada je iz nedelje u nedelju smišljao različite načine proslave golova, a ovaj o kome danas pišemo bio je zaista neobičan.
Nakon što je u kontri Muangtonga, u situaciji „jedan na jedan“ lako lobovao golmana, Mario Đurovski je uradio nešto što niko nije očekivao. Na iznenađenje svih prisutnih skinuo je šorc i stavio ga na glavu, da bi potom počeo da trči imitirajući rafalnu paljbu pokretima ruku. Problem u celoj priči nastao je kada je sudija odlučio da Đurovskom dodeli žuti karton, i to drugi, pa je Makedonac morao da napusti igru.

Mario Đurovski je na skroz neobičan način proslavio pogodak.
Mario Đurovski je na skroz neobičan način proslavio pogodak.

„Ispao sam glup, zaboravio sam da sam pre toga već imao žuti karton. Tada je trener mog kluba bio Slaviša Jokanović, pa sam posle vodio borbu sa njim oko toga. Generalno, ne dobijam žute kartone, osim ponekad zbog skidanja dresa. Ne znam šta mi je bilo tog dana, bio sam valjda mnogo uzbuđen. Posle te utakmice sam psihički potonuo, ali je ispalo da je to bila dobra reklama za mene, ne samo na Tajlandu nego na globalnom nivou. Svi su me zvali, igrači iz Austrije, Holandije, snimak tog gola i slavlja se pojavljivalo svuda. Posle toga su i u mom klubu shvatili da je to sjajna reklama, pa je bilo u fazonu: „Skidaj ti gaće redovno, da čuju malo i za nas“, a-ha-ha… To skidanje šortsa i slobodan udarac! Ne mogu da objasnim, ali svi su me znali po te dve stvari. Problem je bio što nisam znao da njihova kultura to ne dozvoljava, ali navijači su bili oduševljeni. Zabranjeno je, ali oni vole ono što je zabranjeno, kao i svi ljudi na svetu… Ma bilo je ludilo…“ – prisećao se kasnije Đurovski. Na njegovu sreću, utakmica je završena pobedom Muangtonga od 2:1.
Kako je izgledala, u najmanju ruku čudna proslava gola Đurovskog na Tajlandu, podsetite se na snimku:

Prethodni tekstUmesto pozdrava nokaut
Sledeći tekstŠerif – Pejton Mening