Martinezova „bomba“ iz krošea

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

5. decembra 2009. godine publika u Atlantik Sitiju prisustvovala je spektakularnoj borbi između Argentinca Serhija Martineza i Amerikanca Pola Vilijamsa. Bilo je to 12 rundi neverovatnog boksa, u kojima je viđeno bezbroj razmena udaraca i „tuča“ koja je oduševila sve ljubitelje „plemenite veštine“. Vilijams je slavio u toj borbi po mnogima kontroverznom i nepoštenom odlukom sudija, a posle tog meča jedino je bilo sigurno da će na radost svih biti organizovan revanš.
5. novembra 2010. godine lokacija je bila ista, „Boardwalk Hall“ u Atlantik Sitiju, u borbi koja je najavljivana kao potencijalna borba godine. I Martinez i Vilijams su između revanša imali po jednu borbu, koju su obojica rešili u svoju korist, pa su oba boksera ušla spremna da krajem te 2010. godine ljubiteljima boksa prirede još jedan spektakl. Na isteku prvog minuta u drugoj rundi, Vilijams je krenuo da pošalje levi kroše u glavu Martineza, ali i pre nego što je stigao rukom do glave protivnika, usledio je strahovit levi kroše iz kontre Martineza, koji je bio toliko precizan i snažan, da se američki bokser istog trenutka bez ikakve kontrole srušio na pod, ne uspevši ni bar malo rukama da ublaži pad. Serhio Martinez je odmah krenuo da proslavlja svoj trijumf, a za to vreme mnogi navijači u sali u Atlantik Sitiju zabrinuli su se za Vilijamsovo zdravlje, posle pretrpljenog brutalnog nokauta. Ipak, posle nekog vremena Vilijams je uspeo da dođe sebi, da bi posle lekarskih pregleda bilo potvrđeno da je prošao bez težih posledica.I može se reći da nisu izneverili očekivanja, ali je umesto 12 rundi godinu dana ranije, ovoga puta borba dosta kraće trajala.
Na isteku prvog minuta u drugoj rundi, Vilijams je krenuo da pošalje levi kroše u glavu Martineza, ali i pre nego što je stigao rukom do glave protivnika, usledio je strahovit levi kroše iz kontre Martineza, koji je bio toliko precizan i snažan, da se američki bokser istog trenutka bez ikakve kontrole srušio na pod, ne uspevši ni bar malo rukama da ublaži pad. Serhio Martinez je odmah krenuo da proslavlja svoj trijumf, a za to vreme mnogi navijači u sali u Atlantik Sitiju zabrinuli su se za Vilijamsovo zdravlje, posle pretrpljenog brutalnog nokauta. Ipak, posle nekog vremena Vilijams je uspeo da dođe sebi, da bi posle lekarskih pregleda bilo potvrđeno da je prošao bez težih posledica.
„Krenuo sam da ga napadam i znao sam da će on napraviti neku grešku, jer ih uvek pravi. Ostavio mi je puno prostora i ja sam to iskoristio i udario ga. Jednostavno ovog puta nisam hteo da dozvolim sudijama da me ‘opljačkaju’.“ – rekao je posle meča Serhio Martinez, aludirajući i na kontroverznu završnicu njegovog prethodnog meča protiv Vilijamsa.
Kako je izgledao strahovit udarac Serhija Martineza, kojim je nokautirao Pola Vilijamsa, ali i zabrinuo mnoge za zdravlje američkog boksera, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSuze na „San Siru“: Oproštaj Inzagija, Neste, Sedorfa i Gatuza
Sledeći tekstAtletičarke Rusije – Drugarski poljupci u usta ili „šamar“ Putinu?