Najkontroverzniji gol engleskih terena

Bio je 3. mart 1990. godine. Jedan od mnogih mečeva engleskih liga igrali su tog dana Notingem Forest i Mančester Siti. Sama utakmica ni u jednom trenutku nije slutila da ce ostati zapamćena za sva vremena iz bilo kog razloga, sve do trenutka o kome se i danas vode debate u Engleskoj.
Popularni „Šumari“ imali su napad. Parker je sa desne strane centrirao ka Krozbiju koji se nalazio u šesnaestercu, ali je golman Sitija Dibl dobro intervenisao i loptu pokupio pre nego što je ona došla do krilnog napadača Notingema. Igrači Sitija bili su u šoku, okružili su sudiju tražeći da gol bude poništen ali nije vredelo. Interesantan je i Krosbijev način radovanja... gotovo da ga nije ni bilo. Sve u svemu, ovaj gol je ostao zapamćen kao jedan od najkontaverznijih ikada viđenih na engleskim terenima. Interesantno je da je Dibl nakon toga zastao, čak se i okrenuo da pogleda sa obe strane iza sebe, a onda loptu uhvatio jednom rukom i pružio ispred sebe spremajući se da je pošalje daleko u polje. Geri Krozbi koji je bio nekoliko koraka iza njega iskoristio je ovo, pritrčao i lukavo, glavom, skinuo loptu sa ruke golmana Sitija, čije se zaprepašćenje jasno vidi na snimku, a onda je lagano plasirao u nebranjenu mrežu.
Igrači Sitija bili su u šoku, okružili su sudiju tražeći da gol bude poništen, ali nije vredelo. Interesantan je i Krozbijev način radovanja… gotovo da ga nije ni bilo. Sve u svemu, ovaj gol je ostao zapamćen kao jedan od najkontroverznijih ikada viđenih na engleskim terenima.
Podsetite ga se na snimku ispod, a zatim podelite sa nama vaše mišljenje… regularno ili ne?

Prethodni tekstZlatni set Jaroslave Švedove
Sledeći tekstPerfektna četvrtina Kleja Tompsona