Perfektna četvrtina Kleja Tompsona

Perfektna četvrtina Kleja Tompsona

Golden Stejt Voriorsi su 2015. godine harali NBA parketima. U januaru te godine, protiv Sakramento Kingsa u Orakl areni zabeležili su laku pobedu (126:101), ali i napravili nešto mnogo više. Zapravo, učinio je to Klej Tompson, koji je na tom susretu zabeležio dva rekorda o kojima će se još dugo pričati.
Klej Tompson je u tom trijumfu protiv Kingsa učestvovao sa 52 poena, dva skoka i pet asistencija, što je samo po sebi fantastično. Ipak, ono što je obeležilo taj meč, ali i celu tu NBA sezonu bila je njegova neverovatna treća četvrtina, koja je najbolja četvrtina jednog igrača ikada u NBA ligi. Klej Tompson je u tom trijumfu protiv Kingsa učestvovao sa 52 poena, dva skoka i pet asistencija, što je samo po sebi fantastično. Ipak, ono što je obeležilo taj meč, ali i celu tu NBA sezonu bila je njegova neverovatna treća četvrtina, koja je najbolja četvrtina jednog igrača ikada u NBA ligi. Bek Voriorsa je u toj četvrtini upisao 37 poena, pogodio je svih 13 šuteva iz igre, ukljujučujući i devet trojki.Bek Voriorsa je u toj četvrtini upisao 37 poena, pogodio je svih 13 šuteva iz igre, ukljujučujući i devet trojki. Da, dobro ste pročitali, a sve to je uradio za samo devet minuta, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Pre njega Džordž Gervin 1978. i Karmelo Entoni 2008. godine uspeli su da upišu po 33 poena, ali je Tompson te večeri postao novi rekorder lige. Njegovih devet trojki u toj deonici je takođe svojevrsna senzacija, koju niko pre njega nije priredio (Majkl Rid i Džo Džonson postigli su po osam u četvrtini). Kada ga je “krenulo”, saigrači su ga pustili da šutira i zadovoljno su posmatrali njegov šou, dok je preko 19000 navijača u Orakl areni oduševljeno aplaudiralo i uzvikivalo njegovo ime.
„Pomalo mi je sve zamagljeno. Voleo bih da mogu da se vratim i uživam malo više, ali trenuci poput ovoga nestanu veoma brzo.“ – rekao je Tompson odmah posle te istorijske utakmice.Ja sam jedan od srećnika koji je igrao u karijeri sa Majklom Džordanom, Timom Dankanom, Dejvidom Robinsonom i nekima od najboljih igrača svih vremena. Ali ovo što sam video na ovom meču nisam gledao ni kod njih.” – bila je prva reakcija trenera “ratnika” Stiva Kera na neverovatnu predstavu svog pulena.
Kako je izgledala “Tompsonova četvrtina” u kojoj je postigao više poena od celokupnog tima Kingsa i koja se viđa jednom ili niti jednom u životu, možete se podsetiti i sami u snimku koji je pred vama. Uživajte!

Prethodni tekstNajkontroverzniji gol engleskih terena
Sledeći tekstKošarkaški obračun Dražena Petrovića i Oskara Šmita