Najluđi pogodak u istoriji golfa

Džon Ram, španski golfer, pred kraj 2020. godine postao je verovatno autor jednog od najluđih poteza i pogodaka u istoriji ovog sporta. Izveo je nešto što se zaista veoma retko viđa, pa zato ne čudi što su se gotovo svi prisutni uhvatili za glavu ne verujući šta su upravo videli. Nadimka Rahmbo (od prezimena „Rahm“), Španac je tada drugi put u dva dana iz prvog udarca pogodio rupu na terenima „Augusta National“ kompleksa u Vašingtonu na Mastersu, ali ovoga puta, tačno na svoj rođendan, 10. novembra, nadmašio je samog sebe i šokirao golferski, ali i sportski svet.
On je tokom trening runde, jednim udarcem preko jezera pogodio rupu na drugoj strani terena, ali ono što je prethodilo tom ubačaju, teško je poverovati. Ram je lopticu „opalio“ preko jezera, onako kako deca bacaju žabice po vodi kamenjem, loptica se nekoliko puta odbijala od površinu vode, a onda pala na grin, iskoristila prirodni pad i skotrljala se u rupu. Oduševljeni Ram je to proslavio sa rukama u vazduhu i nekoliko pozdrava sa ostalima koji su se hvatali za glavu od onoga što su upravo videli.

Džon Ram je na nestvaran način iz prvog udarca poslao loptu u rupu. Photo: Reuters/Brian Snyder
Džon Ram je na nestvaran način iz prvog udarca poslao loptu u rupu. Photo: Reuters/Brian Snyder

Tada dvadesetšestogodišnjaku je to bio drugi put u dva dana da pogađa rupu iz prvog udarca, pa se bojao da će „ispucati“ svu svoju sreću. „Najluđe je što je ova druga ove nedelje. Mogla je da ode u oba smera, zar ne? Nešto posebno se dešava, ili ja samo već ostajem bez sreće. Stvarno ne znam. Znao sam da će nedelja biti specijalna, jer mi je rođendan, pa se nadam da će se dobre stvari i nastaviti.“ – rekao je tada Ram.
Inače, ovaj udarac nije izveo samo Džon Ram, ali je veoma komplikovan i jedan je od najređih i odvažnijih poteza u golfu. Jedan od onih koji nam pokazuju svu lepotu sporta i trenutak kada godine beskrajnih treninga stanu u jedan jedini udarac. Zaista neverovatno, teško opisivo, najbolje da sami pogledate šta je ovaj Španac uradio.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This