Nesportski odgovor Nenada Krstića na provokacije navijača Karšijake

Sredinom juna 2015. godine košarkaši Pinar Karšijake pobedili su na svom terenu Anadolu Efes sa 71:65 u trećem meču finala turskog prvenstva i tako poveli sa 2-1 u seriji. Uzbudljiv meč u ispunjenoj dvorani u Izmiru obeležila je dobra košarka i iznenađujuća pobeda domaćih, ali po najviše jedan detalj iz treće četvrtine, u kome je u glavnoj ulozi bio centar gostiju Nenad Krstić.
Polovinom treće četvrtine, pri vođstvu domaćih od 44:43, u jednoj borbi za loptu i bez kontakta sa drugim igračima, Nenad Krstić se našao na parketu držeći se za desno koleno i sa bolnom grimasom na licu. Odmah je bilo jasno da je srpski košarkaš doživeo težu povredu, zbog koje neće moći da nastavi susret, ali i zbog koje ga očekuje duža pauza. Povreda je bilo toliko ozbiljna, da Krstić nije mogao na nogama da izađe sa terena, pa su zbog toga na parket stigla pokretna nosila, ne bi li na taj način transportovali centra gostiju u bolnicu.

Nenad Krstić pokazuje srednji prst navijačima koji ga vređaju.
Nenad Krstić pokazuje srednji prst navijačima koji ga vređaju. Photo: Prt screen/Sport klub

Ni to što je doživeo tešku povredu zbog koje mu je i karijera došla pod znakom pitanja, ni to što će morati na nosilima da bude odvežen sa terena, nije sprečilo domaće navijače da vređaju Krstića. Tako su se sa tribina sve vreme dok je Nenad ležao na parketu čuli zvižduci, praćeni uvredljivim skandiranjem. Ni kada je centar Efesa završio na nosilima, uvrede nisu prestale, a dok je Krstić vožen na nosilima sa terena, najvatrenije pristalice domaćih su uz zvižduke, sa osmehom na licu mahale srpskom košarkašu. Krstić očigledno nervozan zbog povrede, ali i pogođen zvižducima i vređanjem sa tribina, odlučuje se da odgovori domaćim navijačima na vrlo nesportski način. Podiže desnu ruku u vis i pokazuje srednji prst domaćim navijačima, što je samo dodatno razbesnelo pristalice Karšijake, koji su povećali uvrede na račun srpskog košarkaša. Ipak, situacija u dvorani se brzo primirila i sve se završilo samo na uvredljivom skandiranju i zvižducima.
Odmah posle poteza Krstića, drštvene mreže bile su pune komentara ljubitelja košarke na Nenadov potez, koji su kako to uglavnom i biva bili podeljeni. Mnogi ljudi su smatrali da je Krstić napravio potez koji nije dostojan jednog sportiste i bivšeg kapitena reprezentacije Srbije, dok nije bio ništa manji broj onih koji su opravdavali Krstića, smatrajući da navaijači koji vređaju i provociraju povređenog igrača nisu ni zaslužili drugačiji odgovor. Posle gledanja snimka koji je pred vama, očekujemo u komentarima i vaše mišljenje o ovoj situaciji i odgovor na pitanje, koje se tih junskih dana 2015. godine vrtelo po mnogima medijama, da li se za ovaka potez Krstića uopšte može naći opravdanje?

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This