„Osim ako nisi Žuninjo, puštaš Mihajlovića da izvede“

"Osim ako nisi Žuninjo, puštaš Mihajlovića da izvede"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U februaru 2005. godine, na „Đuzepe Meaci“, Siniša Mihajlović takoreći sam je pobedio velikog rivala Romu. Inter je slavio sa 2:0, a Siniša je odigrao perfektnu partiju i postigao oba pogotka. Naravno, oba su delo njegove neumoljive levice koja je slobodne udarce pretvarala u golove. Međutim, sa tog meča pored prelepih pogodaka dogodila se i jedna kultna scena koja će se prepričavati godinama…

Adrijano nije želeo da prepusti izvođenje slobodnog udarca Mihajloviću

Siniša Mihajlović svima je bio dobro poznat kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca. Pamti se i njegov het-trik iz slobodnjaka, gol Iranu, ali i kasnije kada je „okačio kopačke o klin“ kako je umeo da muči Vanju Milinkovića-Savića. Međutim, iako su svi znali koliko je dobar u tome ponekad je, ipak, morao da se bori za izvođenje prekida. A upravo to se dogodilo u meču protiv Rome. Prvi gol Mihajlović je postigao u 23. minutu, iskosa sa desne strane, nakon što je Mekses srušio Adrijana. Loptu smestio u bliži ugao. Pelicoli nije imao nikakve šanse da stigne loptu.

U drugom poluvremenu desila se slična situacija. Prekršaj sa distance bio je kao stvoren za izviđača kakav je Mihajlović. Međutim, pored lopte se odmah stvorio i Adrijano. Ruku na srce, i on je veoma dobro umeo da pogodi iz ovakvih prilika, naročito sa distance.

Siniša Mihajlović i Adrijano odigrali su poznatu dečiju igru pre izvođenja slobodnog udarca.
Siniša Mihajlović i Adrijano odigrali su poznatu dečiju igru pre izvođenja slobodnog udarca.

Adrijano je postavio loptu, a onda je na Mihin predlog odigrana igra „papir, kamen, makaze“. Nju je Siniša izgubio, jer je pokazao makaze, dok je Brazilac pokazivao kamen. Adrijano je uhvatio zalet, ali se nije proslavio. Pogodio je samo živi zid udarcem snažnim kao iz topa. Ipak, ova legendarna scena koja je kasnije takođe viđana na terenima ostala je uklesana u pamćenje svima koji su obožavali Seriju A.

Siniša Mihajlović je postigao još jedan gol iz slobodnog udarca do kraja susreta

Pred sam kraj utakmice, nakon što je u kontri oboren Obafemi Martins od strane Meksesa koji je zaradio isključenje, Mihajlović je uspešno izveo još jedan slobodan udarac i u 90. minutu postavio konačan rezultat, 2:0. Zanimljivo, ovoga puta izvođač se nije dovodio u pitanje. Bio je to još jedan fenomenalno izveden prekid od strane Srbina koji je ukazivao Adrianu da je možda trebalo da prepusti i onaj prethodni.

Mnogima je ova dečija igra za odlučivanje izvođača bila simpatična, dok su drugi protumačili to kao loš potez i da je Siniša imao veoma dobre šanse da postigne het-trik te večeri da mu Adriano nije preuzeo to izvođenje. Jedan od komentara na društvenim mrežama ispod ovog snimka pogodio je pravo u centar: „Osim ako nisi Žuninjo, puštaš Mihajlovića da izvede slobodan udarac.“ Mnogi će se složiti sa ovom konstatacijom…
Podsetite se kako je izgledala legendarna igra „papir, kamen, makaze“ koju su odigrali Adrijano i Mihajlović pred izvođenje jednog od slobodnjaka:

Prethodni tekstVlade Divac – „Lud“ koš za pobedu
Sledeći tekstKada je Stefanos Cicipas povredio oca