Paulo Diogo – Proslava koja ga je koštala prsta

Paulo Diogo, ljubiteljima fudbala je nažalost manje poznat po fudbalskom umeću, a više po nesreći koja mu se dogodila upravo na fudbalskom terenu. Ovaj Švajcarac, portugalskog porekla, reklo bi se prosečan igrač, gotovo celu fudbalsku karijeru proveo je uglavnom po manjim švajcarskim klubovima. Igrao je za Lozanu, Sion, Šafhauzen, Servet… a upravo gostovanje sa poslednjim navedenim klubom obeležilo je njegovu fudbalsku karijeru.
5. decembra 2004. godine, Servet je vodio sa 2:1 protiv domaćeg Šafhauzena, bližio se kraj utakmice i bilo je neizvesno hoće li sačuvati svoje vođstvo ili će domaći uspeti da iščupaju bod. Neizvesnost je skratio upravo Diogo asistirajući Bosežuru koji je pogotkom stavio tačku na ovu utakmicu. Međutim slavlje gostujućih igrača ubrzo se pretvorilo u dramu…
Nakon što je gol postignut, Diogo je odlučio da se odvoji od svojih saigrača i radost podeli sa pristalicama svog kluba na tribinama. Slaveći, sada već izvesnu pobedu, popeo se na žicu koja razdvaja teren od tribina, ali je u opštoj euforiji bio neoprezan. Verenički prsten koji je nosio zakačio mu se za ogradu, pa je silazeći sa nje svom silinom pokidao i prsten, ali i prst. Prizor je bio veoma uznemirujući, a Paulo je trčao ka medicinskom osoblju pokazujući ruku niz koju se slivala krv sa preostalog dela prsta. Ali nije bilo milosti za Dioga čak ni u ovom teškim trenucima.

Paulo Diogo je posle proslave pogotka ostao bez dela prsta na levoj ruci.
Paulo Diogo je posle proslave pogotka ostao bez dela prsta na levoj ruci.

Dok je tada 29-ogodišnji Švajcarac urlao od bolova, a pomoćno osoblje tražilo njegov otkinuti prst, sudija Florian Eter dodelio mu je žuti karton zbog neprimerenog radovanja. Teško da je potez “surovog” sudije dotakla Dioga, koji je hitno prevežen u cirišku bilnicu gde su doktori pokušali da mu sastave delove prsta, ali nažalost nisu uspeli u tome, već su morali da amputiraju i preostali deo. Ova bizarna povreda nije zaustavila Paula Dioga da nastavi da se bavi onim što najviše voli, pa je tako još nekoliko sezona igrao fudbal na švajcarskim terenima. Navodno, Diogova nesreća sa prstom bila je povod da UEFA i FIFA strogo zabrane nošenje bilo kakve vrste nakita na fudbalskim utakmicama. Servet je do kraja ove utakmice postigao još jedan pogodak i na kraju slavio sa 4:1 što je bila slaba uteha za nesrećnog Dioga.
Podsetite se jedne od najbizarnijih povreda sa fudbalskih terena i načina na koji je Paulo Diogo ostao bez prsta proslavljajući pogodak svog tima. Napominjemo da scene u videu koji sledi mogu biti uznemirujuće.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This