Penal “pogrešnom” nogom

Svi ljubitelji fudbala vole da vide neki kreativan, inteligentan potez, neku dobro uigranu akciju ili do perfekcije utreniran potez. Kada je reč o penalima, verovatno je domaći zadatak svima zadao Tejab Avana svojim izvođenjem koje zaista teško da će iko nadmašiti. Ne treba zaboraviti ni legendarni jedanaesterac Johana Krojfa i Jesper Olsena koji su izveli davne 1982. godine, ali i Antonjina Panenku koji je svojom originalnošću dao potpuno novo ime jednom načinu izvođenja lopte sa “kreča” i upisao se u istoriju. Ali šta će među njima ime Mačika Adamiaka?
2015. godine, negde u Poljskoj, dve velike TV stanice TVP i TVN igrale su dobrotvorni meč koji je na kraju zbog nerešenog rezultata morao da bude rešen izvođenjem penala. Igrači, iako amateri, bili su dosta precizni, pa je tako rezutat bio 4:3 za “goste” kada je loptu uzeo Mačik Adamiak. Očekivalo se klasično ivođenje penala u jednu stranu gola, ali ovaj gospodin rešio je da zabavi publiku. Uhvatio je zalet, a zatim je svima bilo jasno da je loptu poslao u mrežu, ali na koji način je to uradio mnogima na stadionu nije bilo jasno. Dobar deo publike tek kada je došao kući i upalio računare video je čemu je zapravo prisustvovao i oduševio se.

Mačik Adamiak – Penal izveden na fenomenalan način.

Adamiak je izveo nešto što je do tada zaista retko viđano. Nakon zaleta loptu je udario levom nogom, koja bi u normalnoj situaciji trebalo da bude kao oslonac spuštena pored lopte, a zatim je drugom nogom samo promašio loptu što je golmana navelo da se baci u potpuno pogrešnu stranu i bude daleko od nje, bez šansi da je dohvati. Publika je veselo aplaudirala, ali samo oni koji su u u trenutku shvatili ili dobro videli šta je Poljak uradio bili su veoma glasni i na nogama pozdravili izvođača jednog od najboljih penala koji su ikada videli. Malo je reći da je ovaj gol preplavio internet, a da su ime do tada anonimnog Adamiaka znali gotovo svi ljubitelji fudbala u Poljskoj. Uostalom, za ovakve poteze se dolazi na stadion.
Podsetite se fenomenalnog izvođenja penala Mačika Adamiaka, koga su mnogi klinci, ali i oni profesionalni fudbaleri kopirali pri izvođenju najstrože kazne iako se malo njih usudilo da ovo uradi na zvaničnoj utakmici pred publikom. Uživajte!

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This