Penal „pogrešnom“ nogom

Penal “pogrešnom” nogom
Penal “pogrešnom” nogom

Svi ljubitelji fudbala vole da vide neki kreativan, inteligentan potez, neku dobro uigranu akciju ili do perfekcije utreniran potez. Kada je reč o penalima, verovatno je domaći zadatak svima zadao Tejab Avana svojim izvođenjem koje zaista teško da će iko nadmašiti. Ne treba zaboraviti ni legendarni jedanaesterac Johana Krojfa i Jesper Olsena, koji su izveli davne 1982. godine, ali i Antonjina Panenku koji je svojom originalnošću dao potpuno novo ime jednom načinu izvođenja lopte sa „kreča“ i upisao se u istoriju. Ali šta će među njima ime Mačika Adamiaka?

Mačik Adamiak je izveo penal na gotovo nikada viđeni način

Te 2015. godine, negde u Poljskoj, dve velike TV stanice TVP i TVN igrale su dobrotvorni meč koji je na kraju zbog nerešenog rezultata morao da bude rešen izvođenjem penala. Igrači, iako amateri, bili su dosta precizni. Rezutat je bio 4:3 za „goste“ kada je loptu uzeo Mačik Adamiak. Očekivalo se klasično izvođenje penala u jednu stranu gola, ali ovaj gospodin rešio je da zabavi publiku. Uhvatio je zalet, a zatim je svima bilo jasno da je loptu poslao u mrežu. Ipak, na koji način je to uradio mnogima na stadionu nije bilo jasno. Dobar deo publike tek kada je došao kući i upalio računare video je čemu je zapravo prisustvovao. I oduševio se…

Mačik Adamiak – Penal izveden na fenomenalan način.

Adamiak je izveo nešto što je do tada zaista retko viđano. Nakon zaleta loptu je udario levom nogom, koja bi u normalnoj situaciji trebalo da bude kao oslonac spuštena pored lopte, a zatim je drugom nogom samo promašio loptu što je golmana navelo da se baci u potpuno pogrešnu stranu i bude daleko od nje, bez šansi da je dohvati. Publika je veselo aplaudirala. Ipak, samo oni koji su u u trenutku shvatili ili dobro videli šta je Poljak uradio bili su veoma glasni i na nogama pozdravili izvođača jednog od najboljih penala koji su ikada videli.

Internet senzacija

Malo je reći da je ovaj gol „preplavio“ internet. Tako su za ime do tada anonimnog Adamiaka znali gotovo svi ljubitelji fudbala u Poljskoj, a za penal koji je on izveo čulo se i daleko van granice Poljske, jer su ga preneli i mnogi svetski mediji. Uglavnom uz komentar da takvo izvođenje penala sigurno niste videli do sada.
Zbog takvih poteza se i dolazi na stadion. Kako je izgledalo fenomenalno izvođenje penala Mačika Adamiaka, kojeg su mnogi klinci, ali i oni profesionalni fudbaleri, kopirali pri izvođenju najstrože kazne, iako se malo njih usudilo da ovo uradi na zvaničnoj utakmici pred publikom, možete pogledati na snimku koji je pred vama. Uživajte!

Prethodni tekstNovak Đoković i Rafael Nadal – „Da li ste nekada videli nešto poput ovoga?!“
Sledeći tekstDemijan Lilard – Trojka koju je Portland čekao 14 godina