Piksijev gol sa klupe - Sportska sećanja

Piksijev gol sa klupe

Nekadašnji igrač Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a tada trener japanske Nagoje, Dragan Stojković Piksi postigao je 2009. godine nesvakidašnji gol. Naime, na utakmici protiv Jokohame Piksi je ispucanu loptu golmana Jokohame dočekao ispred svoje trenerske klupe, zahvatio je volejom i posle leta od nekih 40-ak metara, lopta je uletela pravo u gol.
Nekadašnji igrač Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a tada trener japanske Nagoje, Dragan Stojković Piksi postigao je 2009. godine nesvakidašnji gol. Naime, na utakmici protiv Jokohame Piksi je ispucanu loptu golmana Jokohame dočekao ispred svoje trenerske klupe, zahvatio je volejom i posle leta od nekih 40-ak metara, lopta je uletela pravo u gol.Sudija je Piksiju dodelio crveni karton, nakon čega je proslavljeni as napustio teren uz burne ovacije navijača. Međutim, igrači Nagoje su uskoro primili gol i izgubili utakmicu sa 2 : 1.
Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini je putem interneta poslao pismo u kojem je Stojkoviću, između ostalog, čestitao na „najčudesnijem golu“ koji je nekadašnji francuski fudbalski “maestro“ ikada video u svom životu.
“Gospodine Stojkoviću, gol koji ste postigli protiv Jokohame kao trener Nagoje najčudesniji je pogodak koji sam video na fudbalskim terenima širom sveta. Taj gol još više dobija na značaju pošto ste ga postigli sa trenerske klupe obučeni potpuno drugačije od igrača na terenu, u odelu i cipelama. Žao mi je što vam je sudija nakon toga pokazao crveni karton i isključio vas sa utakmice.” – piše u Platinijevom pismu. Stojković kaže da mu je i sam glavni sudija čestitao na prelepom golu i izvinio mu se što mora da ga isključi sa terena.
Priznaćete, gol je bio sjajan…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This